Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Високий рівень розвитку дітей. Мати знання про кількість та лічбу в межах десяти



Мати знання про кількість та лічбу в межах десяти. Знати кіль­кісний склад числа з одиниць у межах п'яти. Розуміти, що кількість не залежить від розмірів і відстані між предметами. Лічити у пря­мому та зворотному порядку, розуміти відношення між суміжними числами. За допомогою навчальних ігор та ігрових вправ сприяти розвитку логічного мислення, формуванню таких понять, як множи­на, підмножина, алгоритм.

. Виконувати логічні операції (такі, як класифікація, порівнян­ня об'єктів за необхідними і достатніми критеріями та ін.). Вчити формулювати питання за результатами безпосереднього порівняння окремих предметів, їх груп. Порівнювати предмети за розміром без­посередньо і за допомогою умовної міри. Розміщати предмети в ряд за однією та за іншою ознакою. Вчити порівнювати упорядковані предмети не лише з сусідніми, а й з усіма попередніми. Порівню­вати предмети за двома-трьома параметрами одночасно.

Уміти вимірювати протяжність і об'єм умовною мірою, розуміти зворотну залежність результату вимірювання від умовної міри при одній і тій самій вимірюваній величині (чим менша міра, тим біль­ший результат).

Правильно називати елементи геометричних фігур: сторони, ку­ти, вершини. Уміти перетворювати геометричні фігури шляхом прак­тичних та мислених операцій. Розв'язувати логічні задачі з пере­творенням, побудовою геометричних фігур, знаходженням недостат­ніх елементів, а також логічні задачі на знаходження ознак шляхом цілеспрямованих логічних проб, осмислення ходу розв'язування.

Знати основні правила дорожнього руху. Розуміти різні команди та інструкції, виконувати дії на орієнтацію в двовимірному просто­рі: у груповій кімнаті, спортивному залі, на площині столу, аркуші паперу. Виділяти у просторі дві зони: передня — задня, та дві ді­лянки: ліва — права.

Описувати найпростіше знайомі маршрути: дорогу з дому в ди­тячий садок, в магазин та ін. Усвідомлено використовувати у своїй мові слова, вирази: вчора, сьогодні, завтра. Знати дні тижня, пори року за порядком. Розвивати спостережливість, вчити користува­тися моделями часу. Розуміти об'єктивність, безперервність (плин­ність), незворотність часу: після зими завжди настає весна, а після ночі — ранок тощо.

Показники:

- знати числа та цифри в межах десяти, розуміти між суміжни­ми числами, кількісний склад чисел у межах п'яти;

- вміти лічити предмети, звуки в межах десяти, порівнювати множини між собою;

- розв'язувати логічні задачі цілеспрямованими практичними дія­ми, обдумувати хід розв'язування задачі;

- при порівнянні предметів за розмірами використовувати умов­ну міру, розуміти, що результат вимірювання залежить від вибраної міри (це функціональна залежність);

- використовувати геометричні фігури в ролі зразка (еталону) форми предмета;

- орієнтуватися у просторі від будь-якого предмета, використо­вувати знання і уміння в самостійній діяльності;

- орієнтуватися у часі.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 884 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...