Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Старша група (шостий рік життя). Достатній рівень розвитку дітей



Знати про число та цифри першого десятка. Розуміти та вміти пояснювати різницю між кількісною та порядковою лічбою. Відлічу­вати певну кількість предметів за зразком. Розуміти, що кількість не залежить від розмірів предметів та відстані між ними. Ознайомити з кількісним складом чисел 2 і 3 з одиниць. Лічити навпомацки та на слух у межах п'яти.

Порівнювати предмети за розмірами накладанням, прикладан­ням, вимірюванням. Розуміти, що таке умовна міра, вміти самостій­но вимірювати. Встановлювати ряд розмірів за одним з параметрів (довжиною, шириною, висотою, товщиною).

Ознайомитись з особливостями геометричних фігур (сторонами, кутами). В іграх на розвиток з блоками вчити класифікувати геометричні фігури: плоскі, об'ємні, великі, маленькі. Визначати форму пред­метів за допомогою геометричних фігур як еталонів.

Визначати напрями руху під час ходьби,, бігу. Розуміти розмі­щення одного предмета відносно іншого, змінювати напрями руху згідно з інструкцією.

Знати і називати дні тижня по порядку. Розуміти, з яких час­тин складається доба: ранок, день, вечір, ніч. За допомогою пло­щинних та об'ємних моделей розуміти неперервність (плинність) і незворотність часу.

Показники:

- знати числа від 1 до 10, кількісний склад чисел 2 і 3 з оди­ниць;

- вміти лічити в межах десяти;

- порівнювати предмети за розміром накладанням, прикладан­ням та вимірюванням умовною мірою;.

- розміщувати предмети за розміром, правильно характеризува­ти відносний розмір кожного з них: більший, ніж...;

- знати назву деяких геометричних фігур, вміти групувати їх за конкретними ознаками: кольором, розміром та ін.;

- орієнтуватися від будь-якого предмета в обмеженому просто­рі: груповій кімнаті, на ділянці дитячого садка, на площині столу, аркуші паперу;

- називати частини доби, дні тижня;

- застосовувати знання в самостійній діяльності.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 954 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...