Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Достатній рівень розвитку дітей. Уміти, в основному під час дидактичних ігор, складати (об'єдну­вати) множини з двох частин



Уміти, в основному під час дидактичних ігор, складати (об'єдну­вати) множини з двох частин. На основі практичних дій усвідом­лювати складання числа з двох менших чисел. Розуміти відношення між суміжними числами від одного до десяти. Знати структуру арифметичної задачі (умова, запитання), деякі прийоми додавання та віднімання, розв'язувати арифметичні задачі на додавання та відні­мання, використовуючи таблиці, панно, картки, цифри, знаки «+», «—», «=». Складати задачі за інструкцією, числовим прикладом. Ро­зуміти значення слів «глибоко», «мілко», «важко», «легко». Знати загальноприйняті міри (метр, сантиметр, літр, кілограм). Виміряти довжину коридору або доріжки у метрах, відрізка прямої у децимет­рах, смужки паперу, у сантиметрах.

Розрізняти та називати многокутники (трикутники, чотирикут­ники, п'ятикутники), називати і показувати їхні елементи. Ділити гео­метричні фігури на частини, порівнювати многокутники між собою, класифікувати за розмірами та формою.

Розрізняти й характеризувати положення предмета в зв'язку з розміщенням у просторі: вгорі, внизу, зліва, справа, далеко, близь­ко. Формувати знання про співвідношення одиниць часу: тиждень має сім днів, місяць — чотири тижні, рік — дванадцять місяців. Орі­єнтуватися у часі за допомогою годинника.

Показники:

- розуміти відношення між числами у межах десяти;

- знати числа від одного до десяти і знаки «+», «—», «=»;

- розуміти зміст і структуру арифметичної задачі;

- уміти розв'язувати задачі на додавання та віднімання;

- порівнювати, предмети за розмірами та формою, геометричні фігури між собою, ділити їх на частини;

- вимірювати невеликі протяжності лінійкою;

- розуміти і пояснювати взаємне розміщення предметів у про­сторі;

- орієнтуватися в часі, користуватися годинником.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 984 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...