Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Модуль 5. Психологія



Психологія особистості учня середніх класів та його індивідуально-психологічні властивості

Мета: формування професійно-педагогічної спрямованості майбутнього вчителя на професійну взаємодію з особистістю учня, його неповторні вікові та індивідуальні психологічні особливості.

Завдання практики:

- актуалізація теоретичних знань з теми «Особистість»;

- навчання засобам спостереження за особистісними проявами учнів середніх класів та навичками використання емпіричних процедур дослідження особистості дитини;

- вдосконалення уміння проводити, фіксувати і змістовно інтерпретувати спостереження за поведінкою учнів на уроці, володіння методичними навичками психологічної діагностики окремих психологічних характеристик і властивостей учнів середніх класів.

Зміст модуля

Завдання для практичної роботи

1. Скласти (письмово) загальну характеристику вікових індивідуально-психологічних властивостей особистості учня середніх класів.

2. Дослідити особливості творчої уяви учнів середніх класів за допомогою методики П. Торренса [6, с.109-112].

3. Оформити протокол психодiагностичної роботи з вивчення особливостей творчої уяви учнів середніх класів за методикою П.Торренса, кількісна обробка даних, якісний аналіз і психолого-педагогічні рекомендації.

Завдання для самостійної роботи

1. Здійснення самоаналізу практичної діяльності.

2. Оформлення звітної документації.

Завдання для індивідуальної роботи

1. Здійснити спостереження та психологічний аналіз стану спілкування вчителя і учнів на уроці (результати спостереження оформити у вигляді протоколу) [5, С.178].

2. Здійснити спостереження та психологічний аналіз стану врахування вчителем темпераменту учнів у процесі навчання (результати спостереження оформити у вигляді протоколу) [5, С.174].

Примітка. Зразки протоколів додаються





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 200 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...