Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Модуль 3. Художнє конструювання



Під час практики студент виконує функції вчителя образотворчого мистецтва. В його обов'язки входять: проведення навчально-виховної роботи з учнями; співпраця з учителями, адміністрацією школи, методична й дослідницько-пошукова робота.

Мета практики - формування творчо активної особистості вчителя образотворчого мистецтва, яка відзначається досить високим рівнем художньої культури, володіє системою знань і умінь у галузі художнього конструювання.

Завдання практики:

- вдосконалення у студента умінь і навичок планування та організації діяльності школярів з художнього конструювання на уроках образотворчого мистецтва у початковій та базовій школі;

- оволодіння методикою навчання школярів художньому конструюванню з урахуванням їх вікових та індивідуальних можливостей;

- вдосконалення практичних умінь у предметно-перетворювальній та художньо-конструктивній діяльності

- вивчення сучасного передового досвіду навчання образотворчого мистецтва у загальноосвітній школі.

Зміст модуля

Завдання для практичної роботи

1. Опрацювання навчальних програм з образотворчого мистецтва, укладення переліку навчальних завдань з художнього конструювання за календарним планом (1-7 класи).

2. Ознайомлення із роботою кабінету образотворчого мистецтва, методичними та дидактичними матеріалами, які стосуються занять з художнього конструювання.

3. Відвідування уроків з художнього конструювання, які проводить учитель.

4. Розробка конспектів уроків з художнього конструювання (1-7 класи). Конспекти уроків з художнього конструювання фіксуються у робочому «Щоденнику практиканта».

5. Проведення уроків (1-7 класи). Один із уроків – відкритий.

Завдання для самостійної роботи

1. Підготовка до уроків з художнього конструювання. Аналіз програмового змісту навчального матеріалу з художнього конструювання Робота з науковими та методичними джерелами. Розроблення конспектів уроків, виготовлення моделі виробу з художнього конструювання, наочності до уроків (розгортка-викрійка, схема послідовності виконання роботи).

2. Здійснення самоаналізу практичної діяльності.

3. Оформлення звітної документації.

Завдання для індивідуальної роботи

1. Вивчення досвіду роботи вчителя образотворчого мистецтва.

2. Розробка диференційованих завдань з урахуванням вікових та індивідуальних можливостей школярів.

Звітна документація та вимоги до її оформлення:

1. Щоденник практики встановленого зразка.

2. Робочий "Щоденник практиканта", в якому зафіксована уся навчально-виховна робота, проведена студентом під час практики: фрагменти, календарного планування, конспекти уроків, самоаналіз проведених уроків, різнорівневі завдання з художнього конструювання для школярів.

3. Перелік завдань з художнього конструювання (1-7 класи) за календарним планом. Фіксуються у робочому «Щоденнику практиканта».

4. Відкритий урок з художнього конструювання. Формат – А-4, відповідність вимогам, наявність моделі виробу, наявність дитячих робіт, або їх фотографії.

5. Підготовка наочності до уроку. Розробка розгортки викрійки виробу з художнього конструювання,схеми послідовності виконання роботи. Остання фіксується у вигляді фотографій у «Щоденнику практиканта».

6. Розробка диференційованих завдань з художнього конструювання для школярів (1-7 класи).

Критерії оцінювання диференційованих завдань з художнього конструювання:

- врахування вікових та індивідуальних можливостей учнів;

- детальність та послідовність технологічного опису;

- складність та естетична довершеність виробу.

Матеріали фіксуються у робочому «Щоденнику практиканта».





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 431 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...