Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Модуль 2. Декоративно-прикладне мистецтво



Під час практики студент використовує декоративно-прикладне мистецтво в межах його функціональних обов’язків вчителя образотворчого мистецтва. Декоративно-прикладне мистецтво є компонентом змісту навчально-виховної роботи з учнями, методичної й дослідницько-пошукової роботи.

Мета практики з декоративно-прикладного мистецтва – практична підготовка студента до вивчення з дітьми цього мистецтва у передбаченому навчальними програмами обсязі та до використання його з виховною метою.

Завдання практики:

- вдосконалення у студента умінь і навичок планування та організації декоративно-прикладної діяльності школярів на уроках образотворчого мистецтва у початковій та базовій школі;

- проведення науково-дослідної роботи у відповідності до тематики курсового, кваліфікаційного дослідження;

- вивчення сучасного передового досвіду навчання декоративно-прикладного мистецтва у загальноосвітній школі;

- виховання майбутнього вчителя образотворчого мистецтва як активного пропагандиста художньої культури серед учнів, їх батьків, педагогічного колективу.

Зміст модуля

Завдання для практичної роботи

1. Опрацювання навчальних програм з образотворчого мистецтва та укладання переліку навчальних завдань з декоративно-прикладного мистецтва за календарним планом (1-7 класи).

2. Ознайомлення із роботою кабінету образотворчого мистецтва, методичними та дидактичними матеріалами, з якими працює вчитель образотворчого мистецтва (розділ декоративно-прикладна діяльність).

3. Відвідування уроків образотворчого мистецтва (розділ декоративно- прикладна діяльність), які проводить вчитель.

4. Розробка конспектів уроків декоративно-прикладного мистецтва (1-7 класи). Конспекти уроків фіксуються у робочому «Щоденнику практиканта».

5. Проведення уроків декоративно-прикладного мистецтва (1-7 класи). Один із уроків – відкритий.

6. Підготовка та проведення позакласного заходу з декоративно-прикладного мистецтва (виставка дитячих робіт, екскурсія до виставкової зали тощо).

Завдання для самостійної роботи

1. Підготовка до уроків декоративно-прикладного мистецтва. Аналіз програмового змісту навчального матеріалу з декоративно-прикладного мистецтва. Робота з науковими та методичними джерелами. Розроблення конспектів уроків, виготовлення наочності до уроків.

2. Підготовка до проведення позакласних заходів з декоративно-прикладного мистецтва.

3. Здійснення самоаналізу практичної діяльності (розділ декоративно-прикладна діяльність).

4. Оформлення звітної документації.

Завдання для індивідуальної роботи

1. Вивчення досвіду роботи вчителя образотворчого мистецтва (розділ декоративно-прикладна діяльність).

Звітна документація та вимоги до її оформлення:

1. Робочий "Щоденник практиканта", в якому зафіксована уся навчально-виховна робота, проведена студентом під час практики: фрагменти календарного планування з декоративно-прикладного мистецтва, конспекти уроків образотворчого мистецтва з декоративно-прикладною тематикою, самоаналіз проведених уроків, звіт про проведення позакласного заходу з декоративно-прикладного мистецтва, аналіз рівня підготовки класу з декоративно-прикладного мистецтва.

2. Перелік завдань з декоративно-прикладного мистецтва (1-7 класи) на період практики. Фіксується у робочому «Щоденнику практиканта».

3. Відкриті уроки з декоративно-прикладного мистецтва: 1 – початкова школа, 1 – базова школа. Формат – А-4, відповідність вимогам, наявність моделі дидактичного матеріалу, наявність дитячих робіт.

4. Звіт про проведення позакласного заходу з декоративно-прикладного мистецтва (сценарний план, коротка характеристика заходу, відео-ряд, фото, дитячі творчі роботи). Фіксується у робочому «Щоденнику практиканта».

5. Відомості про досвід роботи вчителя образотворчого мистецтва (розділ декоративно-прикладна діяльність). Оформлюється у відповідності із вимогами до оформлення наукових робіт.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 493 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.014 с)...