Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вербальні та невербальні засоби спілкування



9.1 Мова як основний засіб спілкування. Її основні характеристики. Форми та комунікативні якості педагогічної мови.

9.2 Невербальні засоби комунікації.

9.3 Зміст та ефективність міжособистісного сприйняття у спілкуванні. Механізми сприйняття у спілкуванні.

9.4 Шляхи самовдосконалення особистості інженера-педагога, як суб’єкта культури спілкування

Організація ефективної діяльності та взаємодії людей у сучас­них умовах існування передбачає необхідність ефективної кому­нікації, встановлення взаємозв'язків, координації спільної діяльності. Таким чином, усі люди в процесі задоволення власних потреб, для досягнення спільних цілей, на роботі й удома постійно вступають у комунікативні процеси. Чим ефективніше відбувається їх взаємодія, спілкування та сприйняття при цьому, тим більшою мірою задовольняються їхні численні потреби, тим краще вони почувають себе. На перший погляд, цей вплив має випадковий характер, і не всі люди достатньою мірою усвідом­люють його.

Спілкування є найважливішим професійним інструментом пе­дагогічної діяльності. Усе починається з учителя, з його вміння організувати з учнями педагогічно доцільні відносини як основу творчого спілкування.

Найголовніші якості педагога не обмежуються знанням свого предмета. Він — умілий комунікатор. Комунікативна поведінка педагога, заснована на його коректності, вимогливості до себе й учнів, стимулює пізнавальний інтерес, мотивацію процесу на­вчання. Продуктивна комунікативна поведінка сприяє створенню в процесі навчання ділової атмосфери, налаштовує на взаємодію, ритмічність у роботі.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 930 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...