Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Теоретичні відомості. Випадковий процес X(t) називається стаціонарним, якщо всі його характеристики не залежать від аргументу t (часу)



Випадковий процес X(t) називається стаціонарним, якщо всі його характеристики не залежать від аргументу t (часу). Під характеристиками СВП звичайно розуміються математичне сподівання m, дисперсія DX і кореляційна функція . Цим характеристикам СВП властиві такі ознаки:

1. Стале математичне сподівання, тобто m(t) = m = const;

2. Стала дисперсія. DX(t) = DX =const;

3. Кореляційна функція двох перерізів залежить тільки від відстані (зрушення) між перерізами й не залежить від їх розташування на осі t, тобто .

Канонічне розкладання СВП на кінцевому інтервалі часу 0¸Т дозволяє визначити спектр дисперсій цього процесу й оцінити його частотний склад. Для скінченного відрізку часу Т спектр дисперсій обчислюється за такими формулами:

;

, якщо 0.

Тут wk = kw1; де – основна частота, що визначається довжиною реалізації Т ().

Dk (k = 0, 1, 2, 3…)– спектр дисперсій. Він визначає розподіл дисперсій СВП X(t) за частотами wk.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 208 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...