Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технічне обслуговування обладнання



Тривале підтримання працездатності обладнання та зведення до мінімуму витрат на його утримання, а також зменшення втрат основного виробництва від простоїв верстатів внаслідок аварій, вимагають раціональної експлуатації та обов'язкового виконання комплексу робіт з їх технічного обслуговування.

Раціональна організація технічного обслуговування вимагає чіткого пла­нування усіх складових робіт за змістом та періодичністю виконання, а також розподілу їх між різними виконавцями. Однак регламентувати весь обсяг робіт, що входять до складу технічного обслуговування, практично неможливо. Для цього потрібен постійний нагляд за виникненням будь-яких відмов усіх швидко­зношуваних деталей, порушеннями рухомих і нерухомих спряжень тощо. Тому на практиці технічне обслуговування разом з плановими обов'язковими робота­ми включає і випадкові, що виконуються за потребою. Основні види робіт, що входять до складу планового і непланового технічного обслуговування облад­нання, розподіляються таким чином: 75...80% складають планові ремонти, а 20...25% припадає на непланові роботи, виконувані за потребою.

Операційні норми трудомісткості розроблені на 1000 годин оперативного часу роботи обладнання. Це забезпечує визначення розрахункової чисельності робітників, зайнятих технічним обслуговуванням у відповідності з рівнем вико­ристання обладнання.

Служби відділу головного механіка (ВГМ) повинні організувати вивчен­ня причин відмов деталей, що замінюються при неплановому технічному обслу­говуванні, виконання заходів з усунення можливості відмов, розробку конструк­тивних рішень, що дозволять уникнути випадкових порушень нерухомих і ру­хомих з'єднань деталей обладнання, виявлення періодичності поруш єн регулю­вання механізмів тощо.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 688 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...