Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розбирання обладнання



Перед розбиранням верстата його перевіряють на точність, що дозволяє визначити величини зносу окремих деталей і уточнити послідовність проведен­ня ремонтних робіт.

Перед розбиранням верстата перевіряється також його комплектність.
Успішне виконання ремонту верстата в значній мірі залежить від того, як було здійснено його розбирання. Операції розбирання - це відповідальні операції, проведені за певною технологією для кожного данного агрегату. Перед розбиранням верстата потрібно ознайомитися з його будовою, призначенням і взаємодією його складових одиниць і деталей. Якщо це важко здійснити обстеженням верстата, необхідно ознайомитися з інструкціями та кресленнями, які у данного верстата є, і тільки після цього приступити до його розбирання. Точно так само перед подетальним розбиранням тієї чи іншої складальної одиниці слід добре вивчити її внутрішній устрій і способи кріплення окремих деталей, встановити порядок і способи розбирання. Перед розбиранням, а також у процесі розбирання складних і відповідальних механізмів верстата рекомендується складати їх схеми і робити замальовки, особливо в тих випадках, коли ремонтник вперше має справу з подібними пристроями. При розбиранні слід наносити на неробочі торцеві поверхні деталей цифрові мітки, які полегшують в подальшому підбір деталей до збирання і саме складання. Розбираючи кріпильні деталі, потрібно пам'ятати, що деякі деталі після зняття частини кріплень можуть опинитися в положенні нестійкої рівноваги і впасти, а це небезпечно для оточуючих і може призвести до аварії, пам'ятаючи про це, потрібно приймати відповідні заходи попередження. Наприклад, знімаючи важкий кронштейн, треба відкріпити, забезпечити надійну підтримку кронштейна, при цьому на початку відгвинчують гвинти і видаляють контрольні шпильки в менш доступних місцях. Взагалі при відкріпленні деталі необхідно враховувати, де знаходиться її центр ваги і в якому напрямку переміститься деталь, коли звільнять те чи інше її кріплення. Розбиранням великих і особливо складних верстатів і машин зазвичай безпосередньо керує механік цеху, а унікальних верстатів - головний механік заводу.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 913 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...