Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Системи технічного обслуговування і ремонту обладнання



Ремонт обладнання на підприємстві повинен здійснюватися завчасно, до остаточного зносу машини і втрати можливості подальшої експлуатації.

Щоб запобігти прогресуючому зносу обладнання, підприємства запрова­джують систему планово-попереджувальних ремонтів (ППР). Термін та обсяг ремонтів за цією системою визначається заздалегідь спланованим графіком (планом). Періодичність ремонтів призначається у залежності від ресурсу часу, відпрацьованого обладнанням, що виключає виникнення аварійних ситуацій. Крім того така система дозволяє ремонтним та експлуатаційним службам завча­сно підготуватися до виведення верстата або агрегату з виробничого процесу.

Ремонт обладнання може бути плановим і виконуватися відповідно до графіка, або неплановим.

Плановий ремонт - це ремонт, передбачений раціональною системою технічного обслуговування і ремонту обладнання який виконується після встановле­ної нормами кількості годин, відпрацьованих обладнанням.

Вставка стор 5

Рисунок 1.1— Схема видів планових ремонтів

Неплановий ремонт - це ремонт передбачений раціональною системою технічного обслуговування і ремонту обладнання, що здійснюється у неплановому поряд­ку, при необхідності.

Неплановий ремонт включає виконання таких робіт: заміна деталей, що випадково вийшли з ладу або відновлення їх працездатності, поновлення випадкових порушень регулювання спряжень або вузлів. Такі ремонти повинні виконуватися без перерв у роботі обладнання, наприклад, під час обідньої перерви, в нічну зміну, у вихідні дні.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 1494 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...