Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Характеристика окремих злочинів в сфері службової діяльності 11 страница



Тому для легалізації розглядуваної поведінки необхідно буде внести зміни та доповнення до деяких нормативних актів, зокрема, змінити Закон України «Про оперативно-розшукову діяльність», надавши працівникам оперативних підрозділів ОВС і СБУ право здійснювати контрольовану пропозицію хабара або неправомірної вигоди, спрямовану на викриття хабарництва чи комерційного підкупу. Необхідність цього кроку зумовлена тим, що Україна знаходиться на такому етапі свого розвитку, коли для боротьби з корупцією потрібно вживати більш твердих і рішучих заходів. В літературі справедливо зазначається, що не варто відкидати як таку можливість використання провокації та інших подібних прийомів, оскільки у боротьбі із витонченою злочинністю нерідко потрібні і хитрість, і обман супротивника[389].

Конфліктну ситуацію, яка на сьогодні склалася між необхідністю результативної боротьби з корупційними злочинами і конституційно закріпленими правами та інтересами людини і громадянина, треба вирішити за допомогою законодавчого компромісу, який буде полягати, з одного боку, в легалізації контрольованої пропозиції хабара або комерційного підкупу, а, з іншого, у встановленні низки серйозних обмежень щодо проведення цього заходу.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 278 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...