Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Навчально-творчі завдання з ліплення у початкових класах



Зміст роботи з ліплення на уроках образотворчого мистецтва у початкових класах має особливе значення, оскільки рухово-дотиковий компонент відіграє важливу роль у розвитку зображувальної діяльності дітей. Даний різновид навчально-творчої діяльності висуває перед учителем наступні завдання.

Розвиток сенсорних і розумових здібностей:

А) розвиток зорового аналізатора, тактильних і кінестезичних відчуттів, уміння розрізняти і визначати форму, фактуру, просторове розташування предметів;

Б) розвиток різних видів пам’яті, уяви, фантазії, оригінальності та нестереотипності мислення;

В) систематичне формування навичок композиції – вміння планувати в думці; вміння визначати розміри об’ємної композиції залежно від теми та задуму;

Г) формування вміння свідомо добирати матеріал та інструменти, необхідні для створення художнього образу.

2. Ознайомлення учнів з різними матеріалами, техніками ліплення; видами скульптури, ліплення, зокрема керамікою.

3. Систематичне навчання прийомів та способів ліплення простих предметів побуту, птахів і тварин, фігури людини; формування практичних навичок роботи з різними матеріалами та інструментами.

4. Виховання працелюбності, охайності, самостійності, наполегливості для досягнення мети, вміння працювати самостійно та в колективі.

Матеріал програми з образотворчого мистецтва розподілено з урахуванням поступового розвитку учнів відповідно до їх вікових особливостей і досвіду, нагромадженого на уроках ліплення. У зв’язку з цим зміст вимог до знань, умінь та навичок учнів з навчальної проблеми об’єм ми представили у вигляді таблиці.

2. Систематизований обсяг знань, умінь та уявлень учнів 1-4 класів у галузі образотворчого мистецтва стосовно проблеми „об’єм”

Таблиця 4

Систематизований обсяг знань, умінь та уявлень учнів 1-4 класів у галузі образотворчого мистецтва стосовно проблеми „об’єм”





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 1499 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...