Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. 8.1.1. Геофізичні роботи в нафтових і газових свердловинах виконуються спеціалізованими організаціями за угодами



8.1.1. Геофізичні роботи в нафтових і газових свердловинах виконуються спеціалізованими організаціями за угодами, які укладаються з буровими, видобувними та іншими підприємствами, у яких визначаються зобов'язання обох сторін щодо безпечного проведення робіт.

8.1.2. Обсяги геофізичних робіт, методи та інтервали досліджень повинні виконуватись відповідно до чинних нормативних документів та проекту на будівництво свердловини з урахуванням фактичних умов буріння, вирішуваних задач та очікуваних результатів.

8.1.3. Геофізичні роботи дозволяється проводити після спеціальної підготовки стовбура і території свердловини, що забезпечує зручну і безпечну експлуатацію наземного обладнання, безперешкодний спуск (підйом) свердловинних приладів і апаратів на кабелі до інтервалу досліджень або до вибою. Готовність території і свердловини для проведення геофізичних робіт підтверджується двостороннім актом (додатки 10, 11).

8.1.4. Геофізичні роботи повинні вестись у присутності повністю укомплектованої бурової бригади та представника підприємства, в віданні якого знаходиться свердловина. До геофізичних робіт може залучатися робочий персонал бурової (ремонтної) бригади і обладнання за взаємним узгодженням сторін.

Забороняється проводити геофізичні дослідження в свердловинах:

а) при газонафтоводопроявах;

б) при поглинанні бурового розчину (зі зниженням рівня понад 15 м на годину);

в) при невідповідності бурового розчину вимогам технологічного регламенту;

г) при виконанні на свердловині робіт, не пов’язаних з геофізичними дослідженнями.

8.1.5. При організації і проведенні геофізичних робіт слід дотримуватись вимог цих Правил, діючих інструкцій з видів досліджень та операцій, ДНАОП 0.00-1.21-98, ДНАОП 0.00-1.17-92, інших нормативних документів з питань охорони праці.

При роботі на свердловинах геофізична техніка повинна встановлюватись так, щоб була забезпечена достатня видимість і сигналізаційний зв’язок між лабораторією, підйомником та гирлом свердловини. Підйомник каротажної станції повинен бути загальмований і надійно закріплений.

8.1.6. Виникаючі в процесі проведення геофізичних робіт аварії та ускладнення ліквідуються відповідно до спільно складеного підприємством-замовником і виконавцем геофізичних робіт плану з використанням технічних засобів обох сторін.

8.1.7. Будь-які геофізичні роботи в свердловині забороняються, якщо відсутній або непрацездатний пристрій для відрубування каротажного кабелю.

8.1.8. При неможливості витягти зі свердловини прилад з радіоактивним джерелом, останній, за узгодженням з органами саннагляду, повинен бути збитий на вибій і зацементований. Подальше буріння свердловини повинно вестись при дозиметричному контролі промивної рідини.

8.1.9. Про всі випадки залишення в свердловині ПВА з ВМ слід негайно інформувати територіальний орган Держнаглядохоронпраці.

8.1.10. Піднята зі свердловини ПВА, що не підлягає розряджанню внаслідок деформації корпусу, повинна знищуватися на місці виконання ПВР з дотриманням заходів безпеки, передбачених експлуатаційною документацією. Порядок знищення ВМ на місцях робіт має бути погоджений з територіальними органами Держнаглядохоронпраці.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 253 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...