Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Геофізичні роботи при експлуатації свердловин



8.4.1. Геофізичні дослідження в процесі експлуатації свердловин проводяться відповідно до планів геолого-технічних заходів і типових або індивідуальних проектів на підземний ремонт свердловин.

8.4.2. Геофізичні дослідження в процесі розробки родовища проводяться у всіх категоріях свердловин за наявності робочих площадок, які забезпечують безпечне проведення робіт з геофізичним гирловим обладнанням.

8.4.3. При проведенні дослідних робіт у свердловинах через НКТ, низ їх повинен бути обладнаний спеціальною воронкою.

8.4.4. При дослідженнях у нагнітальних свердловинах для спуску-підняття приладів допускається короткочасне стравлювання тиску. Скидна вода, що використовується як робочий агент, повинна відводитись до спеціально підготовленого приймача.

8.4.5. При дослідженнях у видобувних свердловинах рідина, що просочується через герметизатор кабелю, повинна відводитись у спеціальну місткість, яка доставляється до гирла свердловини замовником і встановлюється біля гирла свердловини.

8.4.6. Свердловини з високим тиском на гирлі повинні досліджуватись з застосуванням пересувного лубрикаторного обладнання.

8.4.7. В усіх випадках дослідження свердловини через НКТ і за міжтрубним простором швидкість підняття кабелю повинна знижуватись при підході до башмака НКТ, глибинного насоса і гирла свердловини.

8.4.8. Працівникам геофізичної партії (загону) дозволяється керування центральною засувкою фонтанної (запірної) арматури в процесі проведення робіт на свердловині. Відкривати і закривати засувки слід повільно, не допускаючи гідроударів при зміні тиску.

8.4.9. Роботи із застосуванням геофізичних методів впливу на привибійну зону, як у робочому режимі свердловини, так і при перебуванні її у капітальному ремонті, повинні здійснюватись за індивідуальною програмою.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 259 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...