Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зони безпеки при гідравлічних випробуваннях трубопроводів



Діаметр трубопроводу, мм   Протяжність небезпечної зони при тиску випробування 82,5 кгс/см2 в обидва боки від осі трубопроводу, м   Протяжність небезпечної зони при тиску випробування 82,5 кгс/см2 у напрямку можливого відриву заглушки від торця трубопроводу, м Протяжність небезпечної зони при тиску випробування понад 82,5 кгс/см2 в обидва боки від осі трубопроводу, м   Протяжність небезпечної зони при тиску випробування понад 82,5 кгс/см2 у напрямку можливого відриву заглушки від торця трубопроводу, м  
До 100        
100-300        
300-500        
500-800        
800-1000        
1000-1400        

7.13.103. Продування та випробування трубопроводів газом, який вміщує сірководень, забороняються.

7.13.104. Пневматичні випробування трубопроводів (наново побудованих) необхідно здійснювати повітрям або інертним газом; пневматичні випробування трубопроводів, що раніше транспортували вуглеводневі вибухонебезпечні середовища, - інертним газом або середовищем, що транспортується.

7.13.105. Для спостереження за станом трубопроводу під час продування або випробування повинні виставлятись чергові пости, які зобов'язані:

- вести спостереження за закріпленою за ними ділянкою трубопроводу;

- не допускати перебування людей, тварин та руху транспортних засобів у небезпечній зоні і на дорогах, закритих для руху при випробуванні наземних або підземних трубопроводів;

- негайно повідомляти керівника робіт про всі обставини, які перешкоджають проведенню продування і випробування або створюють загрозу для людей, тварин, споруд і транспортних засобів, що знаходяться поблизу трубопроводу.

Обхідники обходять трасу після зниження тиску до Рроб.

7.13.106. Підведення інертного газу або пари до трубопроводів для продування слід проводити за допомогою знімних трубопроводів або гнучких шлангів зі встановленням запірної арматури з обох боків знімної ділянки; після закінчення продування ці ділянки трубопроводів або шланги повинні бути зняті, а на запірній арматурі встановлені заглушки.

7.13.107. Перед введенням трубопроводу в експлуатацію необхідно провести витиснення з трубопроводу повітрягазомтиском не більше 2 кгс/см2 у місці його подачі. Після закінчення витіснення повітря газом, що виходить з газопроводу, вміст кисню в газі не повинен перевищувати 1 %.

7.13.108. При випробуванні газопроводу газом в зоні перетинання ним залізниці, автомобільної дороги або поблизу населеного пункту, господарського об'єкта слід погодити час випробування і заходи безпеки з представниками органів місцевої влади та організацією, яка експлуатує цей об'єкт (включаючи дороги різного типу).

7.13.109. На території охоронної зони нафтогазопроводів не допускається облаштування каналізаційних колодязів та інших, не передбачених проектом, заглиблень, за винятком заглиблень, що виконуються при ремонті або реконструкції за планом проведення робіт.

7.13.110. Планова періодичність і обсяги обстежень трубопроводів встановлюється нафтогазовидобувним підприємством з урахуванням властивостей середовища, що транспортується,умов його транспортування і швидкості корозійних процесів, але не рідше 1 разу на 4 роки. Крім того, обстеження трубопроводів повинні проводитись після надзвичайних випадків (землетруси, зсуви тощо).

Основні результати обстежень трубопроводів повинні бути відображені в технічному паспорті.

7.13.111. Експлуатація трубопроводів повинна здійснюватись при параметрах, що не перевищують передбачені проектом.

7.13.112. Забороняється експлуатація трубопроводів, призначених для перекачування горючих і агресивних газів та продуктів за наявності "хомутів" та інших пристроїв, які застосовуються для тимчасової герметизації трубопроводів у польових умовах при ліквідації наскрізних дефектів.

Допускається, як виняток, лише тимчасова експлуатація трубопроводів за наявності “хомутів” за умови вжиття додаткових заходів щодо їх безпечної експлуатації, з дозволу територіальних органів Держнаглядохоронпраці.

7.13.113. Спуск у колодязі та інші заглиблення на території охоронної зони обхіднику під час профілактичних оглядів нафтогазопроводів забороняється. У разі необхідності спуску слід виконувати вимоги підрозділу 5.10 цих Правил.

7.13.114. Термін проведення ревізії промислових трубопроводів встановлюється підприємством залежно від швидкості корозійно-ерозійних процесів з урахуванням досвіду експлуатації аналогічних трубопроводів, результатів зовнішнього огляду, попередньої ревізії та необхідності забезпечення безпечної і безаварійної експлуатації трубопроводів у період між ревізіями, але не рідше 1 разу на 8 років.

Першу ревізію введених в експлуатацію промислових трубопроводів слід проводити не пізніше, ніж через один рік після початку експлуатації.

7.13.115. Ревізії промислових трубопроводів повинні проводитись відповідно до встановленого порядку за графіком, розробленим службою технічного нагляду і затвердженим технічним керівництвом підприємства.

7.13.116. Періодичні випробування трубопроводів на міцність і герметичність необхідно проводити, як правило, під час ревізії трубопроводів.

7.13.117. Періодичний контроль стану ізоляційного покриття трубопроводів проводиться існуючими методами діагностування, які дозволяють виявляти ушкодження ізоляції без розкриття ґрунту, за графіком, затвердженим керівником підприємства.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 438 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...