Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перевірка бою



Для перевірки бою стріляючий робить чотири одиночних постріли, ретельно й одноманітно прицілюючи під середину нижнього краю мішені (чорного прямокутника). По закінченні стрілянини командир, що керує перевіркою бою, оглядає мішень і по розташуванню пробоїн визначає купчастість бою і положення середньої точки влучення. Солдатам і сержантам, що роблять стрілянину, оглядати мішені не дозволяється.

Рис. 1. Визначення середньої точки влучення:

а, б — по чотирьох пробоїнах; в — по трьох пробоїнах: г — визначення пробоїни, що відірвалася

Купчастість бою визнається нормальною, якщо всі чотири пробоїни чи три (при одній що відірвалася) вміщаються в коло діаметром 15 см. Якщо купчастість розташування пробоїн не задовольняє цій вимозі, то стрілянина повторюється. При повторному незадовільному результаті стрілянини автомат відправити в ремонтну майстерню для усунення причин розкиду куль.

Якщо купчастість розташування пробоїн буде визнана нормальною, то командир визначає середню точку влучення і її положення щодо контрольної точки.

Для визначення середньої точки влучення по чотирьох пробоїнах потрібно:

.— з'єднати прямою лінією дві найближчі пробоїни і відстань між ними розділити навпіл;

— отриману точку з'єднати з третьою пробоїною і відстань між ними розділити на три рівні частини;

— точку розподілу, найближчу до двох перших пробоїн, з'єднати з четвертою пробоїною і відстань між ними розділити на чотири рівні частини.

Точка розподілу, найближча до першої з трьох пробоїн, і буде середньою точкою влучення чотирьох пробоїн (рис. 1, а).

Середню точку влучення можна визначити також у такий спосіб: з'єднати пробоїни попарно, потім з'єднати середини обох прямих і отриману лінію розділити навпіл; точка розподілу і буде середньою точкою влучення (рис. 1, б).

Якщо всі чотири пробоїни не вміщаються в коло діаметром 15 см, то середню точку влучення дозволяється визначати по трьох більш купчасто розташованих пробоїнах за умови, що четверта пробоїна вилучена від середньої точки влучення трьох пробоїн більш ніж на 2,5 радіуси кола, що вміщає ці три пробоїни (рис. 1,е).

Для визначення середньої точки влучення по трьох пробоїнах потрібно:

— з'єднати прямою лінією дві найближчі пробоїни і відстань між ними розділити навпіл;

— отриману точку з'єднати з третьою пробоїною і відстань між ними розділити на три рівні частини.

Точка розподілу, найближча до першого двох пробоїнам, і буде середньою точкою влучення.

При нормальному бої автомата середня точка влучення повинна збігатися з контрольною чи точкою відхилятися від її в будь-якому напрямку не більше ніж на 5 см, тобто не виходити за межі малого кола пристрілочної мішені.

Приведення до нормального бою. Я кщо при стрілянині одиночними пострілами середня точка улучення відхилилася від контрольної в яку-небудь сторону більш ніж на 5 см, то відповідно до цього виконується зміна положення мушки: якщо середня точка влучення нижче контрольної, мушку треба угвинтити, якщо вище-вигвинтити; якщо середня точка влучення лівіше контрольної точки, полозок мушки пересунути вліво, якщо правіше — вправо.

При переміщенні мушки в сторону на 1 мм середня точка влучення при стрілянині на 100 м зміщається на 26 см. Один повний оборот мушки переміщає середню точку влучення по висоті при стрілянині на 100 м на 20 см.

Правильність переміщення мушки перевіряється повторною стріляниною.

Після приведення автомата до нормального бою стара риска на полозку мушки забивається, а замість її набивається нова.

Останній результат стрілянини при приведенні автомата до нормального бою заноситься в картку якісного стану.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 2077 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...