Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Боєприпаси до гранатометів АГС-17, ГП-25



Боєприпасами, які призначені для стрільби з АГС-17 (автоматичного гранатомету станкового) і ГП-25 (гранатомету підствольного) є постріли ВОГ -17 і ВОГ-25 відповідно (російською - выстрелы осколочные гранатометные).

Постріли з осколочною гранатою призначені для ураження живої сили і вогневих засобів противника розташованих поза укриттями у відкритих окопах, траншеях. використовується для стрільби з автоматичного гранатомету. Характеристики пострілів наведені в таблиці.

Табл.. 6.

Характеристики ВОГ‑17 до АГС-17 ВОГ‑25 До ГП-25
Калібр гранати, мм    
Вага пострілу, г    
Вага розривного заряду, г    
Початкова швидкість гранати, м/с    
Відстань взведення підривника, м 10 – 40 10 – 40
Радіус ураження, м    
Час самознищення гранати, с -  
Кількість пострілів в ящику, шт    
Кількість патронів в цинку, шт    

30мм постріл з осколочною гранатою ВОГ‑17 складається з осколочної гранати (1), взривника ВМГ (8), порохового заряду (10).

Осколочна граната призначена для ураження живої сили осколками, які розлітаються під дією розривного заряду гранати

Взривник ВМГ (взрыватель мгновенного действия головной) забезпечує підрив гранати при зустрічі її з перешкодою. Він має запобіжний механізм дальнього взведення, який забезпечує безпеку в при зберіганні і взведення взривника при пострілі на дальності 10 – 40 м від гранатомету. Дальнє взведення здійснюється за рахунок вигорання порохового сповільнювача.

Пороховий заряд призначений для надання гранаті початкової швидкості.

Постріли в остаточно спорядженому вигляді по 40 шт містяться в паперових гільзах розміщених в герметичній металевій коробці, по дві таких коробки укладаються в дерев′яні ящики. Всього в ящику 80 пострілів. Гранати в бойовому спорядженні пофарбовані чорним кольором.

40-мм постріли з осколочною гранатою ВОГ‑25 використовується для стрільби з підствольного гранатомету ГП‑25.

Постріл складається з гранати (5), підривника ВМГ‑К (1), порохового метального заряду (8). Призначення складових пострілу ВОГ-25 аналогічне ВОГ-17. Взривник ВМГ-К – головний, ударно-миттєвої та інерційної дії, напівзапобіжного типу, з піротехнічним дальнім взведенням і самоліквідацією. Самоліквідація гранати здійснюється через 14с після пострілу, якщо граната не влучила в ціль або перешкоду.

Постріли в остаточно спорядженому вигляді по 28 шт містяться в паперових гільзах розміщених в герметичній металевій коробці, по три таких коробки укладаються в дерев′яні ящики. Всього в ящику 84 постріли.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1812 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...