Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення, бойові властивості 9 - мм пістолета ПМ, устрій та робота частин механізмів під час стрільби



Пістолет призначений для ураження супротивника на малих відстанях.

9-мм пістолет Макарова ПМ є особистою зброєю нападу та захисту офіцерів, прапорщиків та сержантів. Вогонь з пістолету ПМ найбільш ефективний на відстані до 50 метрів. Убійна сила кулі зберігається до 350 метрів. Вогонь ведеться одиночними пострілами. Бойова скорострільність- 30 постр. за хв., вага спорядженого ПМ – 810 гр., Vo = 315м/с, в магазині ПМ 8 патронів.

ПМ самозарядна зброя, перезарядка виконується автоматично. Робота автоматики основана на принципі використання віддачі незалежного затвору, затвор не має зчеплення з стволом.

Склад ПМ:

1. Рамки зі стволом та спусковою скобою.

2. Затвору з ударником, Викидачем та запобіжником.

3. Повертаючої пружини.

4. Ударно-спускового механізму.

5. Рукоятки з гвинтом.

6. Затворної затримки.

7. Магазина.

До кожного пістолету надається запасний магазин, кобура, пістолетний ремінь та протирка.

Рамка призначена для з’єднання всіх частин пістолету, ствол для направлення польоту кулі, а спускова скоба для захисту хвосту спускового гачка від раптового натискання.

Затвор - для подачі патрону з магазину до патронника, запирання каналу стволу під час пострілу, утримання гільзи (вилучення патрону) та постановки курку на бойовий взвод.

Повертаюча пружина - для повернення затвору в переднє положення після пострілу.

Ударно-спусковий механізм куркового типу призначений для виконання пострілу та самовзводу курка.

Рукоятка прикриває бокові вікна та задню стінку основи рукоятки та служить для зручного утримання пістолету у руці.

Затворна затримка - для утримання затвору в задньому положенні після використання всіх патронів з магазину.

Магазин - для розміщення восьми патронів

Робота автоматики пістолету основана на принципі використання віддачі вільного затвору (тобто на момент пострілу затвор не має жорсткого з’єднання зі стволом).

Надійність запирання каналу ствола під час пострілу здійснюється за рахунок великої ваги затвору та силою повертаючої пружини.

Наявність самовзводного ударно-спускового механізму дозволяє швидко відкривати вогонь при натисканні на спусковий гачок без попереднього взведення курку.

Безпека користування пістолетом забезпечується запобіжником, який розташовано на лівому боці затвору.

Для здійснення пострілу необхідно натиснути вказівним пальцем на спусковий гачок. При цьому курок наносить удар по ударнику, який розбиває капсуль патрону. В результаті займання порохового заряду створюється велика кількість порохових газів. Куля під тиском порохових газів виштовхується з каналу стволу.

Затвор під тиском порохових газів, які передаються через дно гільзи, відходить назад, утримуючи викидачем гільзу та зжимаючі повиртаючу пружину. Гільза під час зустрічі з відбивачем виштовхується зовні через вікно затвору.

При відході у крайнє заднє положення затвор повертає курок назад та ставить його на бойовий взвод, після чого під дією повертаючої пружини починає рухатися вперед.

Рухаючись в переднє положення затвор досилачем подвигає наступний патрон з магазину та досилає його до патронника. Пістолет знов готов до пострілу.

Для здійснення наступного пострілу необхідно відпустити спусковий гачок, а потім знову натиснути на нього.

Після використання всіх патронів затвор зупиняється у задньому положенні та утримується затворною затримкою. Змінивши магазин для звільнення затвору достатньо натиснути на затворну затримку. При цьому наступний патрон буде досланим до патронника. Пістолет готов до стрільби.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 14163 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...