Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості будови снайперської гвинтівки Драгунова (СВД) та оптичного прицілу ПСО



7,62-мм снайперська гвинтівка Драгунова (СВД) є зброєю снайпера та призначена для знищення різних відкритих та замаскованих поодиноких цілій, а також цілій які з’являються або рухаються. Вогонь зі снайперської гвинтівки найбільш ефективний на відстанях до 800 м. Основні ТТХ гвинтівки наведені в табл.3.

Снайперська гвинтівка є самозарядною зброєю. Автоматична дія гвинтівки основана на використанні енергії порохових газів, які відводяться з каналу стволу до газової камори.

Надійність запирання каналу ствола під час пострілу здійснюється за рахунок обертання затвору праворуч, навколо його повздовжньої осі. При цьому бойові виступи затвору входять у зчеплення з бойовими упорами ствольної коробки.

У випадку пострілу останнім патроном подавальник магазину подимає зупинку затвору. При цьому затворна рама зупиняється у задньому положенні. Після заміни магазину необхідно відвести затворну раму назад та відпустити її. Під час руху вперед затворна рама дошле перший патрон до патроннику. Гвинтівка готова до стрільби.

Гвинтівка складається з наступних основних частин:

1. Стволу зі ствольною коробкою, відкритим прицілом та прикладом

2. Кришки ствольної коробки

3. Повертаючого механізму

4. Затворної рами

5. Затвору

6. Газової трубки з регулятором, газового поршню та штовхача з пружиною

7. Правою та лівою ствольними накладками

8. Ударно-спускового механізму

9. Запобіжника

10. Магазину

11. Щоки прикладу

12. Оптичного прицілу ПСО‑1

Оптичний приціл ПСО‑1 є основним прицілом снайперської гвинтівки СВД. Приціл призначено для спостереження за місцевістю, пошуку і виявлення цілей, вимірювання відстані до них, наведення гвинтівки у ціль, а також для коректування стрільби. Приціл ПСО‑1 надає можливість пошуку в ночі цілей з які мають ИЧ випромінювання. Основні характеристики прицілу: кратність збільшення – 4; кут полю зору - 6 град; вага - 0,58 кг; акумуляторна батареї 2СЦ-25 напругою 2 В.

На сітці прицілу ПСО‑1 нанесено: основний (верхній) угольник для ведення вогню до 1000м., додаткові угольники для ведення вогню на 1100, 1200 та 1300 м., шкали бокових поправок і далекомірнаї шкала.

Табл.3. ТТХ снайперської гвинтівки СВД





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 7293 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...