Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перевірка боя автомата і приведення його до нормального бою



Автомат, що знаходиться в підрозділі, повинний бути завжди приведений до нормального бою. Перевірка бою автомата виконується:

— при надходженні його в підрозділ;

— після ремонту, заміни частин, що могли б змінити його бій;

— при виявленні під час стрілянини ненормальних відхилень куль.

Перед перевіркою бою автомат варто ретельно оглянути й усунути виявлені несправності.

Перевірка бою автомата і приведення його до нормального бою виконуються під керівництвом командира роти (батареї, взводу) на стрільбищі в безвітряну погоду, у закритому тирі чи на захищеній від вітру ділянці стрільбища, при нормальному освітленні.

Прямі начальники, до командира частини включно, зобов'язані стежити за точним дотриманням правил перевірки бою і приведення до нормального бою автоматів.

Стрілянина при перевірці бою автоматів і приведенні їх до нормального бою виконується кращими автоматниками, відібраними командиром підрозділу.

При перевірці бою повинні бути присутнім автоматники, за яких закріплені автомати, їхні командири відділень і збройовий майстер чи збройовий технік з необхідним інструментом.

Перевірка бою автомата і приведення його до нормального бою виконуються методом стрілянини патронами зі звичайною кулею. Патрони повинні бути однієї партії. Дальність стрілянини 100 м, приціл 3. Положення для стрілянини - лежачи з упора. Без багнета-ножа. Автомати, що мають компенсатори, приводяться до нормального бою з компенсаторами, що надалі при стрілянині не згвинчуються.

Стрілянина ведеться одиночними пострілами по перевірочній мішені (чи по чорному прямокутнику розміром 35 см по висоті і 25 см по ширині), укріпленої на білому щиті висотою 1 м і шириною 0,5 м. Точкою прицілювання служить середина нижнього краю перевірочної мішені (чорного прямокутника); вона повинна знаходитися приблизно на рівні ока стріляючого. На чорному прямокутнику по стрімкій лінії на відстані 25 см над точкою прицілювання відзначається чи крейдою чи кольоровим олівцем нормальне положення середньої точки влучення (СТП). Ця точка є контрольної (КТ). У перевірочної мішені за контрольну точку приймається центр кіл.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 3068 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...