Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робота частин і механізмів кулеметів під час стрільби. Порядок неповного розбирання і збирання кулеметів



Автоматична дія кулемету Калашнікова основана на використанні енергії порохових газів, які відводяться з каналу стволу до газової камори.

Надійність запирання каналу ствола під час пострілу здійснюється за рахунок обертання затвору праворуч, навколо його повздовжньої осі. При цьому бойові виступи затвору входять у зчеплення з бойовими упорами ствольної коробки.

Для здійснення пострілу необхідно відкрити кришку ствольної коробки та вкласти стрічку з патронами на основу приймача таким чином, щоб закраїни гільзи першого патрону увійшли за зачепи витягувача, закрити кришку ствольної коробки, зняти кулемет із запобіжника та енергійно відвести затворну раму у заднє положення до постановки її на бойовий взвід. При цьому витягувач вилучає перший патрон зі стрічки. Патрон подимає у гору важіль подачі. Після надходження патрону до гребня подачі він под тиском важеля подачі опускається до приймального вікна основи приймача. Затворна рама діє на ролик подавача, стискає повертаючо-бойову пружину та стає на бойовий взвод. Подовач переміщає стрічку ліворуч, поки наступний патрон не стане навпроти витягувача.

Після натискання спускового гачка затворна рама звільняється з шептала спускового важеля та під дією повертаючо-бойової пружини рухається вперед. При цьому затвор досилає патрон з приймального вікна основи приймача до патронника та запирає канал стволу. Витягувач своїми зачепами заходить за закраїни гільзи наступного патрону, а подавач, рухуючись праворуч заходить за наступну ланку стрічки. Бойок ударника виходить з отвору остова затвора та розбиває капсуль патрона. В результаті утворюється велика кількість порохових газів. Куля під тиском порохових газів починає рухатися по каналу ствола. При цьому частина порохових газів, які прямують за кулею, через отвір у каналі стволу потрапляють до газової камори, давлять на передню стінку газового поршню та відкидають газовий поршень з затворною рамою в заднє положення.

Під час руху затворної рами здійснюється відпирання каналу стволу. Затвор вилучає стріляну гільзу з патроннику та під час зустрічі з відбивачем викидає її зовні, витягувач вилучає наступний патрон зі стрічки. Після надходження патрону до гребня подачі він под тиском важеля подачі опускається до приймального вікна основи приймача. Затворна рама діє на ролик подавача, стискає повертаючо-бойову пружину та стає на бойовий взвод. Подовач переміщає стрічку ліворуч, поки наступний патрон не стане навпроти витягувача. Затворна рама в задньому положенні вдаряється у обмежувач затворної рами та під дією повертаючо-бойової пружини рухається вперед.

Якщо спусковий гачок натиснуто стрільба з кулемету продовжується поки у стрічці є патрони або натиснутий спусковий гачок.

У випадку, якщо спусковий гачок не натиснутий затворна рама становиться на бойовий взвод, зупиняючись на шепталі спускового важеля. Для здійснення наступного пострілу необхідно знову натиснути на спусковий гачок.

Неповне розбирання кулемету ПКМ:

1. Встановити кулемет на сошки.

2. Від’єднати коробку зі стрічкою від кулемета. перевірити наявність

3. Вилучити пенал із приладдям.

4. Від’єднати ланцюги шомполу.

5. Від’єднати повертаючо-бойову пружину із направляючим стрижнем.

6. Від’єднати затворну раму із затвором.

7. Від’єднати затвор від затворної рами.

8. Від’єднати ударник від остову затвору

9. Від’єднати ствол.

Збирання кулемету проводиться в зворотньому порядку

.

Табл.. 2. Тактико-технічні характеристики кулеметів ПКМ та ПКТ





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 2750 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...