Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

III. Кулемети Калашнікова калібру 7. 62 мм



Призначення та бойові властивості 7,62 мм кулеметів ПК, ПКС та ПКТ, їх устрій.

В 1961 р на озброєння ЗС СРСР був прийнятий кулемет Калашникова (ПК) під гвинтівковийпатрон 7,62x54. Кулемет - встановлений на станок Саможенкова називається станковим (ПКС) має індекс 6П3. ПК може кріпитися на вертлюжній установці БТР і БРДМ (варіант ПКБ). Живлення кулемету здійснюється із металевої патронної стрічки. Кулеметні стрічки поділяються на окремі ланки на 25 патронів. Між собою ланки стрічки з’єднуються за допомогою патронів. Стрічки складаються у магазини (коробки) на 100, 200 або 250 патронів. Стрічкове живлення і змінюємий запасний ствол дають можливість вести інтенсивну стрільбу. В 1962 р. в якості танкового кулемета був прийнятий ПКТ у якого збільшені маса (на1,2 кг) і довжина стволу, видалено приклад, прицільний пристрій, спусковий гачок і установлено для дистанційної стрільби електроспуск. ПКТ виготовлено на базі основних частин та механізмів 7,62-мм кулемету ПК та встановлюється на об’єктах БТОТ В 1969 р. з метою зменшення маси (на 1,5 кг), покращення експлуатаційних якостей був прийнятий на озброєння модернізований ПК (ПКМ) індекс 6П6М. з полегшеним на 3,2 кг станком Степанова.

7,62-мм кулемет Калашникова ПКМ призначено для ураження живої сили та вогневих засобів противника.

ТТХ кулемету наведено у таблиці 2.

Кулемет складається з наступних основних частин:

1. Стволу.

2. Ствольної коробки із кришкою, основою приймача та прикладом.

3. Затворної рами із витягувачем та газовим поршнем.

4. Затвору.

5. Повертаючи-бойової пружини із направляючим стрижнем.

6. Трубки газового поршня із сошкою.

7. Спускового механізму.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 2043 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...