Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Взаємодія частин і механізмів автоматів при стрільбі. Порядок неповного розбирання і збирання



Автоматична дія автомату Калашнікова основана на використанні енергії порохових газів, які відводяться з каналу стволу до газової камори.

Надійність запирання каналу ствола під час пострілу здійснюється за рахунок обертання затвору праворуч, навколо його повздовжньої осі. При цьому бойові виступи затвору входять у зчеплення з бойовими упорами ствольної коробки.

Для здійснення пострілу необхідно приєднати до автомату споряджений магазин, зняти автомат з запобіжника та встановити перевідник у положення “АВ” або “ОД”, відвести затворну раму в заднє положення, та дослати перший патрон до патронника. Прицілитися та натиснути на спусковий гачок.

При цьому курок виходить зі зчеплення з фігурного виступу спускового гачка та під дією бойової пружини обертається навколо своєї осі та наносить вдар по ударнику.

В результаті чого ударник розбиває капсуль патрону. При цьому утворюється велика кількість порохових газів. Куля під тиском порохових газів починає рухатися по каналу ствола.

При цьому частина порохових газів, які прямують за кулею, через отвір у каналі стволу потрапляють до газової камори, давлять на передню стінку газового поршню та відкидають газовий поршень з затворною рамою в заднє положення.

Під час руху затворної рами здійснюється відпирання каналу стволу.

Затвор вилучає стріляну гільзу з патроннику та під час зустрічі з відбивачем викидає її зовні.

Затворна рама стискає пружину повертаючого механізму та зводить курок (стравлює його на взвод автоспуску). Під дією повертаючого механізму затворна рама повертається в переднє положення. При цьому затвор досилає до стволу наступний патрон до патроннику, обертається навколо своєї осі та запирає канал стволу. При цьому бойові виступи затвору входять у зчеплення з бойовими упорами ствольної коробки, а затворна рама виводить шептало автоспуску з під взводу автоспуску курка. Курок становиться на бойовий взвод.

Якщо перевідник вогню встановлено на автоматичний вогонь курок під дією бойової пружини ударяє по сповільнювачу курка, потім по передньому виступу спускового гачка. Це уповільнює рух курка, поки затвор та затворна рама не приймуть переднє положення. Після чого курок вдаряє по ударнику. Здійснюється постріл. При цьому стрільба буде здійснюється до тих пір, поки натиснутий спусковий гачок, та у магазині є патрони.

У випадку, якщо перевідник вогню встановлено на одиночний вогонь сектор перевідника звільнює шептало одиночного вогню. Тому, після того, як затворна рама стане у переднє положення курок стане на шептало одиночного вогню. Для здійснення наступного пострілу необхідно відпустити спусковий гачок (при цьому курок вдаряє по сповільнювачу курка, а потім по передньому виступу спускового гачка та встане на бойовий взвод), а потім натиснути на нього знову.

Неповне розбирання зброї поводиться для чищення, змащування та огляду зброї.

При розбиранні необхідно виконувати наступні правила: 1. Розбирання та збирання зброї проводити лише у спеціально встановленому місті на столі, а у польових умовах на чистій тканині. 2. Частини та механізми зброї класти у порядку розбирання, обережно користуватися ними, не допускаючи сильних зусиль та різких ударів. 3. При збиранні уважно стежити за номерами частин, не допускаючи заміни їх частинами зі складу іншої зброї.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 3769 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...