Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перспективи розвитку СЗ



В останні роки в економічно розвинутих країнах світу основними напрямками розвитку стрілецької зброї є: зниження габаритів і маси зброї, підвищення живучості і зносостійкості її конструкції, збільшення вогневої потужності і щільності вогню, а також точності і купчастості бою, зменшення сили віддачі, перехід на використання боєприпасів малого калібру, у тому числі і без гільзових патронів, розробка універсальної і комбінованої стрілецької зброї, створення уніфікованих зразків.

Так наприклад, в ФРН розроблена фірмою «Heckler & Koch» штурмова гвинтівка G11 під спеціально створений 4,73х33 мм безгільзовий патрон, автоматика працює за схемою Bullpup, за принципом відводу частини порохових газів з каналу ствола. Ударно-спусковий механізм, реалізований у G11, дозволяє вести комбінований вогонь: одиночний, серією з трьох пострілів і безупинний автоматичний.

Нову автоматичну гвинтівку відрізняє сучасний дизайн, ергономічна конструкція і форма, зручна для стрілянини з різних статичних і динамічних положень, відносно невеликі габарити і маса.

Українські виробники розробили перспективний пістолет «Хортиця-125-01» Особливості пістолету:

пістолет складається з п'яти частин: модуль ствола, затвор, рама, кришка рами, магазин і працює за принципом самозамикання ствола;

відсутність зовнішніх, виступаючих за габарити, органів управління (запобіжника, важеля ствольної затримки і т.д.);

ствол легко знімається з рами, що дозволяє застосовувати змінні стволи аж до калібру 10 мм включно;

є можливість встановлювати додаткові прицільні пристрої (лазерні, оптичні і т.д.);

оригінальна система неповного і повного розбирання (кнопкою неповного розбирання можна проводити неповне розбирання зброї практично однією рукою, не прикладаючи великих зусиль).

: II. АВТОМАТИ ТА РУЧНІ КУЛЕМЕТИ КАЛАШНІКОВА КАЛІБРУ 5.45 мм.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 2182 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...