Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робоче та поопераційне моделювання технологічних процесів у тваринництві



Технологічний процес - це частина виробничого процесу, яка включає дії, безпосередньо зв’язані з перетворенням вихідної сировини в готову продукцію. Тому, задачі нової чи удосконалення існуючої технології ґрунтується на техніко-економічної концепції виробництва і теорії оптимізації технологічного моделювання. При цьому, дотримуються двох голівних принципів: приорітету тварин та принципу системності. Загальними принципами моделювання технологічного процессу є його повносистемність, потоковість, ритмічність, механізація і автоматизація, збалансованість рівня продуктивності та величини поголів’я з ресурсозабезпеченістю виробництва і в першу чергу забезпеченість власними кормами високої якості. Крім того, при вирішенні завдань збільшення виробництва та поліпшення -якості продукції тваринництва на першому місці стоїть запровадження промислових технологій, оскільки вони базуються на використанні прогресивних систем виробництва і приготування кормів, утримання і годівлі худоби, комплексній механізації та автоматизації виробничих процесів, розведенні високопродуктивних порід, чіткій регламентації усіх технологічних прийомів вирощування і відгодівлі тварин із суворим дотриманням послідовності проведення технологічних операцій протягом усього періоду одержання продукції. У даний час науковими установами України удосконалюються існуючі і розробляються нові технології виробництва тваринницької продукції, але у кожному конкретному господарстві типовий технологічний процес буде мати свої особливості і тому необхідно вміти змоделювати його для конкретних умов.

Робочі розрахунки технологічного процесу передбачають його детальну розробку із визначенням потреби тварин, кормів та інших матеріальних засобів при мінімізації інвестицій при заданому об’ємі виробництва продукції тваринництва.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 2030 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...