Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Моделювання та оптимізація виробництва кормів



(зелёного конвеєра)

Мета заняття: Освоїти методику моделювання та оптимізації виробництва кормів

План виконання заняття:

1. Формулювання стуктурної записі моделі.

2.Визначення переліка змінних.

3.Розробка числової моделі задачі.

4.Рішення задачі на ПЕОМ.

5.Аналіз результатів рішення.

Методичне забезпечення:

підручники, таблиці, методичні розробки, ПЕОМ.

Рекомендована література

1.Браславец М.Е., Кравченко Р.Г. Математическое моделирование экономических процессов в сельском хозяйстве. – М.:Колос,1972.–589с.

2.Вычислительная техника в животноводстве / В.И.Власов, В.П.Славов,

А.А.Ильяков и др. – К., Выща шк. Голівное изд-во, 1989. – 328с.

3.Тунеев М.М., Сухоруков В.Ф. Экономико-математические методы в организации и планировании сельскохозяйственного производства. –М.: Финансы и статистика, 1986. – 144с.

Методичні вказівки:

Під зеленим конвеєром розуміється система організаційнх і агротехнічних зоходів,що забезпечують безперебійне виробництво зелених кормів з ранньої весни до пізньої осені. Для розробки зеленого конвеєра визначають потребу у зеленій масі із розрахунку на кожну декаду починаючи із ранньої весни і закінчуючи пізньою осінню і добирають культури з різними строками росту і достигання. Практика роботи більшості сільськогосподарських підприємств показує, що, з ряду причин, основну масу продуктів тваринництва вони отримують у літній період. Тому правильно організований зелений конвеєр - важливий засіб підвищення продуктивності, забезпечення високої відтворної здатності та нормального здоров’я тварин.

Організація зеленого конвеєра передбачає послідовне використання зеленої маси із усіх джерел господарства: природних і штучних пасовищ та однорічних і багаторічних трав і їх сумішей у польових і кормових сівозмінах. Правильний підбір культур - основа високої ефективності зеленого конвеєра.

Схеми зеленого конвеєра для конкретных господарств складають на основі зональной схеми районированих сортів. Збільшенням набору культур можливо расширять період надходження зелених кормів до 200-210 днів в Полесье, 220-230-в Лісостепі и до 250 днів в Степових районах при умовах орошения.

В якості критерію оптимізації моделі зеленого конвеєру може бути використаний показник мінімізації трудових витрат на виробництво зеленої маси або мінімум ріллі під посіви кормових культур на зелений корм.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 656 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...