Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ситуаційні завдання. Дайте письмово визначення поняття таких термінів: "робо­чий час", "робочий день"



Завдання 1

Дайте письмово визначення поняття таких термінів: "робо­чий час", "робочий день", "робочий тиждень", "нормативи ро­бочого часу", "режим робочого часу", "гнучкий режим робочо­го часу", "ненормований робочий час", "час відпочинку", "від­пустка".

Завдання 2

Підготуйте проект локального положення комунального підприємства про встановлення гнучкого режиму роботи для працівниць, які мають малолітніх дітей.

Завдання З

Підготуйте проекти наказів: про надання відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами бухгалтеру Смирновій; про надання щорічної відпустки головному конструктору підприємства, який належить до категорії працівників із ненормованим робо­чим днем; про надання щорічної відпустки доценту кафедри юридичного факультету; про надання навчальної відпустки лаборантці, яка навчається заочно на 3-му курсі університету.

Задачі

Задача 1

За юридичною консультацією звернувся завідувач відділу кадрів. Він просив роз'яснити, як правильно укладати трудові договори з працівниками, у котрих робота має роз'їзний (пере­сувний) режим? Чи обов'язкове в такому разі укладення тру­дового договору у письмовій формі? Що необхідно передбачити в умовах трудового договору? Яким чином має бути компенсо­вана така робота? Яким законодавством це питання врегульо­вано?

Надайте консультацію.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 487 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...