Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Формула ширини розвитку аптечної мережі



Ефективною формою реалізації завдань лікарського забезпечення населення і лікувально-профілактичних закладів є аптечні мережі, організовані як виробниками й оптовими фірмами, так і підприємствами, діяльність яких має на меті лише роздрібну реалізацію лікарських засобів. Аптечні мережі можуть бути власністю підприємства(фірмова аптечна мережа), організовані на принципах франчайзингу (мережа аптек-ліцензіатів, що має право використовувати на договірних засадах відому товарну марку)або за змішаним типом.

Аптечні мережі мають різну структуру, а саме: одна аптека й система аптечних кіосків, одна аптека й система аптечних пунктів та аптечних кіосків, дві та більше аптек і система аптечних пунктів та/або аптечних кіосків.

Крім товарообігу для порівняльної характеристики аптечних мереж важливе зна­чення має показник ширини їх розвитку, який пропонуємо визначити за формулою:

Wc.n.=(qc-1)+0,75qc+0,5qk

Де Wc.n.- показник ширини розвитку аптечної мережі;


qc,qs та qk — кількість аптек, аптечних пунктів і аптечних кіосків у мережі;

1,0,75 і 0,5 - питома вага кожного учасника мережі.

У табл. 2.2 подані дані про провідні національні аптечні мережі.

Як видно з даних табл. 2.2, п'ять провідних мереж (1, 2, 5,10 і 13) є комунальними. Підприємствами. При цьому показник розвитку аптечної мережі краще корелюється з питомою вагою в роздрібному фармацевтичному ринку, ніж просі а сума аптечних оди­ниць.

Таблиця

Провідні аптечні мережі України на 1.01.2008 р. (на підставі даних компанії "SMD")





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1782 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...