Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Наочні посібники



Виступаючи публічно, не треба забувати, що якість виступу різко підвищується при використанні наочних матеріалів. Ними можуть бути таблиці, схеми, креслення, малюнки, діаграми, фотографії, відео- та аудіо-записи, та інше.

Для кращого засвоєння поданого матеріалу іноді необхідно, щоб перед очами слухачів, починаючи з самого початку, постійно знаходився план виступу, окремі тези та фрагменти документів. Це лише посилить контакт із слухачами та сприятиме кращій орієнтації слухачів у виступі та засвоєнню матеріалу.

Інша частина наочних матеріалів може бути продемонстрована в процесі виступу. Проте для цього необхідно заздалегідь продумати і підготувати ті технічні засоби, з допомогою яких ви зможете продемонструвати перед слухачами наявні наочні матеріали. Наприклад, такі наочні матеріали можуть бути роздані в копіях, збільшені на екрані з допомогою проектора, намальовані на плакаті, відтворені з допомогою аудіо та відео апаратури тощо.

При використанні наочних матеріалів необхідно бути готовим повідомити слухачів про джерела інформації, прокоментувати ці матеріали та дати відповіді на запитання з приводу їх походження. Саме тому, перед їх застосуванням слід продумати доцільність демонстрації кожного наочного матеріалу, можливу реакцію на нього слухачів і добиватися, щоб наочні посібники працювали на виступ, а не навпаки.[21]





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 190 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...