Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Шкільної правової освіти_______________________________ _^_________



особистісно-зорієнтованого навчання, створило сприятли­ві умови для врахування індивідуальних особливостей, ін­тересів і потреб учнів, формування у них орієнтації на пе­вний вид майбутньої професійної діяльності.

Для профільних класів було розроблено програму "Пра­вознавство для ліцеїв, гімназій, класів з поглибленим ви­вченням правознавства" [146, с 50-55]. Вона протягом 2003-2005 pp. була забезпечена посібниками "Основи те­орії держави і права", "Основи публічного права України" й "Основи приватного права України", виданих видавни­цтвом "Версія" [143; 144; 145]. У цих навчальних посібни­ках ураховано найновіші досягнення теорії держави та права, а також окремих галузей права України на сучас­ному етапі.

Формами профільної підготовки із правознавства на початку XXI ст. були не лише поглиблене вивчення відпо­відних предметів правового змісту, а й факультативи та курси за вибором. Поглиблене вивчення правознавства, крім розширення і поглиблення змісту правової освіти, мало сприяти формуванню стійкого інтересу до предмета, розвитку відповідних компетентностей і здібностей учнів, їхньої орієнтації на професійну діяльність, де б могли бути застосовані одержані знання.

Серед нових форм організації профільного навчання у досліджуваний період найефективнішими й найпошире­нішими були елективні курси, тобто обов'язкові для відві­дування курси за вибором учнів. Учням профільних груп і класів з поглибленим вивченням правознавства пропону­валися елективні курси двох типів:

>курси, що забезпечували вивчення основних профі­льних предметів: "Історія держави і права України", "Істо­рія держави і права зарубіжних країн", "Судова ритори­ка", "Нотаріальне діловодство", "Права людини", "Дослі­джуючи гуманітарне право" тощо.

>курси, що виконували функцію внутрішньопрофіль-ної спеціалізації навчання та структурування індивідуаль­них освітніх траєкторій: "Виборче законодавство Украї-






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 220 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...