Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Теоретичне обґрунтування основних функцій і напрямів шкільної правової освіти____________________________



держава і захист прав людини - вивчення цієї теми допо­магало сформувати в учнів розуміння громадянського сус­пільства, його специфіку та взаємовідносини з політичною владою, уявлення про основні напрями її реформування в українському суспільстві, а також виокремити з комплексу понять роль громадянського суспільства в узгодженні особ­ливого і загального, свободи і необхідності.

> Третій розділ - "Міжнародні стандарти та міжнародні механізми забезпечення прав людини" - мав на меті висві­тлити основні поняття сутності міжнародних стандартів у галузі прав людини, історію походження, причини та необ­хідність їхнього існування, юридичну силу міжнародних документів у галузі прав людини. Школярі ознайомлювали­ся із Загальною декларацією прав людини, першим в істо­рії міжнародних відносин актом, у якому проголошено ши­роке коло основних свобод і прав людини та умови підго­товки й ухвалення Декларації. Із цього ж розділу учні діз­навалися про організації, що забезпечують реалізацію прав людини на міжнародному рівні - Лігу Націй, ООН, Раду Європи, Європейське Співтовариство та ОБСЄ.

> Четвертий розділ - "Громадянські і політичні права й особисті свободи" - наближав учнівську аудиторію до розу­міння змісту та суті громадянських і політичних прав, ознак класифікації прав людини. Цей розділ закріплював знання і навички про права на життя, мир, свободу й осо­бисту недоторканність, право на мирні зібрання, на ви­знання правосуб'єктності людини, на вільне вираження своїх поглядів, право на свободу асоціацій.

> П'ятий розділ - "Економічні, соціальні та культурні
права" - продовжував знайомити учнів зі змістом та сутні­
стю прав людини, зокрема, з правами на гідний людини
життєвий рівень, добробут її сім'ї, на справедливі та сприя­
тливі умови праці, справедливу й рівну винагороду за рів­
ноцінну працю. Розділ складався із двох частин. У ньому
аналізувалися вплив права на рівень фізичного та психіч­
ного здоров'я, права на освіту, участь у культурному житті,






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 144 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...