Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Для ТО чи ремонту



Організація робіт з технічного обслуговування легкових автомобілів будується залежно від їх приналежності до державного або індивідуальному сектору. Для техобслуговування автомобілів державного сектора в автотранспортних підприємствах розробляють плани -графіки, що охоплюють весь рухомий склад автопарку. План- графік складають на місяць, за основу беруть періодичність, відповідну певним умовам експлуатації, з урахуванням фактичного добового пробігу.

Організація робіт з техобслуговування автомобілів може бути бригадної або агрегатно- дільничної.

Бригадна форма організації техобслуговування передбачає створення спеціалізованих бригад для проведення робіт по всіх агрегатів і вузлів автомобіля в межах даного виду техобслуговування і ремонту. При агрегатно- дільничної формі організують окремі виробничі ділянки, призначені для виконання всіх робіт з техобслуговування та ремонту певних агрегатів і вузлів автомобіля, закріплених за даною ділянкою.

Техобслуговування легкових автомобілів індивідуального сектору проводиться на станціях технічного обслуговування автомобілів (СТОА). Автомобілі, що надійшли на СТОА, піддаються обов'язковій мийці, а потім надходять на ділянку приймання для визначення їх технічного стану. Прийняті автомобілі направляють в зону технічного обслуговування, а потім в зону видачі. Перед видачею автомобіля власнику проводиться перевірка обсягу та якості робіт, яку виконують працівники відділів технічного контролю, безпосередньо не пов'язані з процесами обслуговування і ремонту.

Роботи з технічного обслуговування і ремонту автомобілів розподіляють між виробничими ділянками у відповідності з технологічною схемою виконання робіт. На станціях техобслуговування СТОА залежно від їх спеціалізації та обсягів виконуваних робіт застосовують два методи організації техобслуговування: на універсальних і спеціалізованих постах.

Метод техобслуговування на універсальних постах полягає у виконанні всіх робіт даного виду обслуговування (крім збирально -мийних) на одному посту групою виконавців усіх спеціальностей (слюсарів, смазчиков, електриків) або робітників- універсалів. У тому і іншому випадку кожен фахівець виконує свою частину роботи в певній технологічній послідовності. При техобслуговуванні на універсальних постах можливе виконання неоднакового обсягу робіт, що характерно для СТОА, обслуговуючих автомобілі різних марок, коли потрібно часи для виконання робіт.

До недоліків обслуговування на універсальних постах слід віднести порівняно низьку продуктивність і необхідність багаторазового дублювання однойменного обладнання. Перевагою цього методу є більш чітка відповідальність за якість виконуваних робіт і можливість суміщення робіт техобслуговування з поточним ремонтом по необхідності.

При техобслуговуванні на спеціалізованих постах обсяг робіт даного виду технічного обслуговування розподіляється по декількох постах. Пости і робочі на них, а також обладнання постів спеціалізуються з урахуванням однорідності операцій або раціональної їх сумісності.

Техобслуговування на спеціалізованих постах може бути потоковим і операційно- постовим. При поточному методі спеціалізовані пости розташовані прямоточно по напрямку руху автомобілів або в поперечному напрямку, частіше послідовно по прямій. Необхідною умовою при цьому є однакова тривалість перебування автомобіля на кожному посту.

Сукупність постів становить потокову лінію обслуговування. При такому способі організації технічного обслуговування скорочуються втрати в часі на переміщення (автомобілів і робітників) і більш економно використовуються виробничі площі. Для переміщення автомобілів з ​​поста на пост в цьому випадку використовуються конвеєри.

Слюсар - авторемонтник повинен: перевірити величину люфтів в зчленуваннях рульового управління і переднього моста; перевірити стан і герметичність гальмівного крана, гальмівних камер, циліндрів і трубопроводів; відрегулювати ручне гальмо; промити і зачистити колісні гальмівні механізми; відрегулювати зазори між накладками гальмівних колодок і барабанами; в разі інтенсивного і нерівномірного зносу малюнка протектора перевірити і відрегулювати кути установки передніх коліс і зробити перестановку шин; перевірити стан шин, ободів, замкових та бортових кілець; заміряти тиск повітря в шинах і при необхідності довести до норми





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 781 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...