Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пристрій двухвальної кпп



У комплектацію двухвальної КПП входять:

§ провідний (первинний) вал, обладнаний блоком шестірень;

§ ведений (вторинний) вал, теж з блоком шестірень;

§ механізм перемикання передач;

§ головна передача;

§ муфти синхронізаторів;

§ диференціал;

§ картер КПП.

Отже, цей вид МКПП має тільки два вали. В цілому ж розташування та призначення деталей двухвальної коробки аналогічно трьохвальній. Відмінність полягає лише в розташуванні валів (вони стоять паралельно) і в принципі створення передачі – якщо в трьохвальної вона створюється двома парами шестернь, то в двухвальній працює одна пара. У двухвальній МКПП відсутня пряма передача. Також в двухвальних коробках може застосовуватися не один, а відразу декілька ведених валів.

Для передачі заднього ходу і в двох-, і в трьохвальна коробках застосовується додатковий вал і проміжна шестерня. Щоб утримувати передачу включеною (також для всіх видів КПП), використовуються фіксатори. Щоб одночасно не включалися дві передачі – передбачено пристрій блокування.

Синхронізатори в коробках передач служать для безшумного включення передачі за рахунок вирівнювання кутової швидкості шестерні і валу. У звичайну комплектацію синхронізатора входять два блокувальних кільця, муфта, сухарі і дротяні кільця. За допомогою синхронізатора можна по черзі включити дві шестерні вторинного (веденого) вала.

Рис.3.4.Схема роботи коробки передач





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 747 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...