Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Хто має відповідати на запити?



Новий закон про доступ до публічної інформації суттєво розширив перелік осіб, що зобов’язані відповідати на запит. Стаття 13 ЗДПІ наводить перелік таких осіб — це суб'єкти владних повноважень (органи державної влади та інші суб’єкти, що здійснюють владні управлінські функції), юридичні особи, що фінансуються з державного чи місцевого бюджет у (щодо інформації щодо використання бюджетних коштів), юридичні особи, що виконують делеговані повноваження суб’єктів владних повноважень згідно із законом чи договором, а також суб’єкти господарювання, які займають домінуюче становище на ринку або наділені спеціальними чи виключними правами, або є природними монополіями (щодо інформації щодо умов постачання товарів, послуг та цін на них). Також закон зобов'язує відповідати на запит суб'єктів господарювання, які володіють інформацією про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, про аварії, катастрофи, небезпечні природні явища та інші надзвичайні події, що сталися або можуть статися і загрожують здоров'ю та безпеці громадян та іншою інформацією, що становить суспільний інтерес (суспільно необхідною інформацією).

Примітка: питання віднесення суб'єкта господарювання до такого, що має домінуюче становище на ринку або є монополістом визначається Законом України «Про захист економічної конкуренції»(ст.12) та Законом України «Про природні монополії» (ст.1)





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 311 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...