Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відкрита інформація



Зауважимо, що закон про доступ до публічної інформації базується на принципі максимальної відкритості, а відтак обмеження в доступі може відбуватися лише за наявності законних на те підстав, утім, для деяких випадків законодавець прямо прописав презумпцію відкритості. Так, до апріорі відкритої інформації, відповідно до статті 50 Конституції та ст.21 закону про інформацію відноситься екологічна інформація та інформація про вплив товару (роботи, послуги) на життя та здоров'я людини.

Окрім цього, відповідно до ЗДПІ до відкритої інформації відноситься інформація:

Відповідно до примітки 7 Декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру не підлягають оприлюдненню і є інформацією з обмеженим доступом відомості щодо:
  • реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта громадянина України, що зазначаються у позиціях 1 і 4 Декларації (інформація про декларанта та членів сім'ї),
  • місцезнаходження об’єкта, що зазначаються у позиціях 2 Декларації (місце проживання) та 23–34 (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садовий (дачний) будинок, гаражі та інше нерухоме майно що перебуває у власності, оренді, на праві користування декларанта чи членів його сім'ї).

У законі про доступ до публічної інформації сказано також, що відкритою має бути інформація, яка становить суспільний інтерес (ч.2 ст.13).

Інші закони також можуть встановлювати режим відкритості інформації. Зокрема, відповідно до статті 57 Закону України про вибори народних депутатів після реєстрації кандидата у депутати інформація з поданої ним декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру оприлюднюється на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії за винятком інформації у пункті 7 примітки додатка до Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції". Закон України "Про регулювання містобудівної діяльності" у ч.11 ст.17 зазначає, що "Загальна доступність матеріалів генерального плану населеного пункту забезпечується шляхом його розміщення на веб-сайті органу місцевого самоврядування та у місцевих періодичних друкованих засобах масової інформації, а також у загальнодоступному місці у приміщенні такого органу, крім частини, що становить державну таємницю та належить до інформації з обмеженим доступом відповідно до законодавства. Зазначена частина може включатися до складу генерального плану населеного пункту як окремий розділ."





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 469 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...