Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Що таке запит на інформацію?



Запит на інформацію є однією з основних форм реалізації права на доступ до публічної інформації, яку передбачає Закон України „Про доступ до публічної інформації” (надалі — ЗДПІ). Відповідно до статті 16 ЗДПІ, запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що перебуває у його володінні.

Запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що перебуває у його володінні.

Запитувач може просити інформацію, яка в розпорядника є або мала би бути, відповідно до покладених на нього обов’язків.Слід зауважити, що ЗДПІ не поширюється на сферу звернень громадян, у т. ч. щодо надання консультацій правового характеру, які регулюються окремими законами.

Закон про доступ до публічної інформації зафіксував такі принципи подання запиту:

Запит на інформацію є досить зручним способом отримувати інформацію, оскільки він подається, а відповідь на нього отримується, як правило, у письмовій або електронній формі та у досить формалізованому вигляді, що дозволяє порівняно легко встановити чи були порушені ваші права (шляхом ненадання відповіді або надання її у неналежний спосіб).





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 442 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...