Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація як функція управління



Організація – це стадія управління, яка пов’язана з розробкою і здійсненням раціонального поєднання елементів виробництва при їх розвитку в просторі і часі. Це забезпечення необхідними ресурсами і створення реальних умов для досягнення запланованих цілей.

Організація являється другою функцією управління, задачею якої являється формування структури управління, а також забезпечення всім необхідним для роботи – персоналом, матеріалами, обладнанням, фінансовими ресурсами і т. ін. Організувати – це означає розділити на частини та делегувати виконання спільної управлінської задачі шляхом розподілення відповідальності та повноважень, а також, встановлення взаємозв’язку між різними видами робіт.

В будь-якому плані, який створюється в організації, завжди присутня стадія організації, тобто створення реальних умов для досягнення запланованих цілей. Часто це вимагає перебудови структури виробництва та управління з тим, щоб підвищити їх гнучкість та адаптивність.

Інша, не менш важлива задача організації – це створення умов для формування такої культури в організації, яка характеризується високою чутливістю до змін, науково-технічного прогресу, спільним для всієї організації цінностям. Головне тут – робота з персоналом, розвиток стратегічного та економічного мислення в свідомості керівників, підтримка працівників підприємницького складу, здатних до творчості, нововведень, ризику, відповідальності за вирішення проблем підприємства.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 550 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...