Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Координатні лінійки та смуги прокручування



Горизонтальна координатна лінійка розташована над робочим полем, вертикальна – зліва від робочого поля (див. рис. 3.1). З їхньою допомогою можна встановлювати поля сторінок, абзацні відступи, змінювати ширину колонок і позиції табуляції. За промовчанням координатна лінійка градуйована в сантиметрах. Виводяться та вилучаються лінійки за допомогою пункту Лінійка у групі відобразити чи приховати вкладки Вигляд.

Смуги прокручування (вертикальна та горизонтальна) розташовані в правій і лівій частинах вікна програми. Вони призначені для пересування (перегляду) тексту у вікні редактора по вертикалі та по горизонталі. Горизонтальна смуга активується при виборі масштабу відображення документа ширшого, ніж розмір екрану монітора. Пересування по документу з використанням смуг прокручування здійснюється за допомогою миші.

Призначення кнопок:

− розділення робочої області;
− включення координатних лінійок;
− пересування вікна на один рядок угору;
− пересування вікна на один рядок униз;
− пересування вікна ліворуч;
− пересування вікна праворуч;
− пересування вікна в напрямку зсуву повзунка;
− пересування вікна на один об’єкт (сторінку, рисунок, таблицю) вгору;
− пересування вікна на один об’єкт униз;
− вибір об’єкта переходу;




Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1364 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...