Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рядок стану



Рядок стану (статусний рядок) розташований в нижній частині вікна. Окрім традиційних даних про документ (загальної кількості сторінок в документі та номер поточної сторінки) у Word 2010 в рядку стану з’явилися нові елементи (рис. 3.7).

Рис. 3.7. Фрагменти рядку стану

Практично всі інформаційні блоки на рядку стану є кнопками, призначеними для швидкого виклику команд. При клацанні на кнопці з кількістю сторінок відкривається вікно Знайти і замінити з вкладкою Перейти, яка дозволяє швидко перейти до іншої сторінки документа. Клацання на кнопці з кількістю слів відкриває вікно Статистика документа, яке показує кількість рядків, абзаців, знаків без пропусків і з пропусками. Це дуже корисно при написанні статей і рефератів.

Якщо Word не виявив орфографічних помилок у документі, то значок перевірки орфографії називається Мовних помилок немає та має вигляд розкритої книги з зеленою галочкою. Якщо Word вважає якісь слова в документі помилковими, то цей значок набирає вигляду книги з червоним хрестиком і його назва змінюється на Виявлено мовні помилки. Клацніть для виправлення. При клацаннях на цьому значку Word послідовно виділяє в тексті слова з помилками.

Якщо клацнути на кнопці, на якій показано поточну мову документа, відкриєте вікно вибору мови в поточному документі, для якого перевірятиметься орфографія.

У правій частині рядка стану Word 2010 розташовані засоби для зміни масштабу відображення документа. Масштаб допомагає збільшити або зменшити розмір зображення документа, який виводиться на екран. Масштаб впливає виключно вигляд документа на екрані комп’ютера, а не на аркуш, який отримується при друці. Використовуючи масштаб, можна побачити відразу велику кількість сторінок документа або ж проглянути лише декілька рядків, якщо потрібно розглянути дрібні символи детально.

Для зміни масштабу документа виконайте одну з таких дій:

• Пересуваючи повзунок в нижній частині вікна вліво або управо, зменшуйте або збільшуйте масштаб у межах від 10 до 500 %.

• Клацаючи на круглих кнопках із зображенням мінуса або плюса. При цьому масштаб зменшуватиметься або збільшуватиметься на 10%.

• Клацніть на кнопці із зображенням поточного масштабу на рядку стану поряд з повзунком зміни масштабу (див. рис. 3.7). Відкриється діалогове вікно, в якому можна вибрати потрібний масштаб із запропонованих значень або вказати довільний.

• Перейдіть на вкладку Вигляд стрічки і в групі Масштаб клацніть на кнопці, відповідній потрібному масштабу. Тут можна вибрати відображення 100% (1:1), одна сторінка (повністю), дві сторінки, а також по ширині сторінки. При натисненні кнопки Масштаб відкриється однойменне вікно (рис. 3.8).

Рис. 3.8. Вікно Масштаб

На рядку стану розміщені також кнопки перемикання режимів перегляду документа (в попередніх версіях вони знаходилися зліва від смуги прокрутки). У редакторі Word 2010 більшість команд можна виконати за допомогою:

− подання Backstage (меню вкладки Файл);

− панелі швидкого доступу;

− кнопок на стрічці команд;

− меню групи команд, які активуються натисканням на кнопці у вигляду стрілки в правому нижньому кутку групи на стрічці;

− мініпанелі інструментів;

− контекстного меню, яке активується правою кнопкою миші;

− комбінації клавіш (shortcut key).

Команди редактора поділяють на два види:

− які виконуються відразу;

− які запитують додаткову інформацію за допомогою діалогових вікон або області завдань із додатковими параметрами. Програма не продовжуватиме роботу, поки в діалоговому вікні не будуть вибрані потрібні параметри і воно не буде закрите.

Режими перегляду документа

Microsoft Word – багатофункціональна програма, призначена для створення різноманітних документів – від невеликих текстових нотаток до веб-сторінок і великих проектів, над якими працює значна кількість користувачів. Вочевидь, такі різні документи і переглядати потрібно по-різному. Якщо кінцевим етапом роботи над документом є його вивід на друк, бажано проглянути, як він виглядатиме на аркуші паперу, скільки сторінок він міститиме. Якщо Ви створюєте веб-сторінку, то обов’язково потрібно оцінити, як вона виглядатиме в браузері. Нарешті, якщо документ великий, містить багато розділів і підрозділів, то для швидкої навігації по цьому набагато зручніше працювати із заголовками (структурою).

У Word передбачено декілька режимів перегляду документів:

Розмітка сторінки;

Читання в повноекранному режимі;

Веб-документ;

Структура;

Чернетка.

Переключатися між режимами перегляду документа можна за допомогою груп Режими перегляду документа вкладки Вигляд стрічки або використовуючи кнопки, розташовані на рядку стану.

Окрім цих режимів, які є основними, існують ще декілька додаткових:

Навігація (Перегляд заголовків у документі, Перегляд сторінок документа, Перегляд результатів поточного пошуку), в які можна перемкнутися за допомогою групи Відобразити або приховати вкладки Вигляд стрічки;

Попередній перегляд, який активується командою Друк меню вкладки Файл.

Розглянемо особливості роботи з кожним режимом.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 5171 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...