Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кнопки управління вікном



Повний набір кнопок управління вікном знаходиться в контекстному меню, яке з’являється при клацанні правою кнопкою миші на рядку назви. За допомогою команд цього меню можна переміщувати вікно, змінювати його розмір і закривати програму:

- Відновити – згортає вікно програми у віконний режим, якщо воно розгорнуте на весь екран. Програма запам’ятовує задані користувачем розміри.

- Перемістити – команда доступна, якщо вікно програми не розгорнуте на весь екран. При виборі цієї команди вказівник курсору змінює вигляд, після чого можна переміщувати вікно за допомогою клавіш управління курсором (стрілок). Коли переміщення буде завершено, натисніть будь-яку клавішу на клавіатурі або клацніть мишею в будь-якому місці екрану один раз, аби прийняти зміни. Щоб залишити попередній вигляд, натисніть клавішу Esc.

- Розмір – команда доступна, якщо вікно програми не розгорнуте на весь екран. При виборі цієї команди курсор змінює вигляд, після чого можна змінювати розмір вікна за допомогою миші або клавіш управління курсором. Коли операція буде завершена, натисніть будь-яку клавішу на клавіатурі або клацніть кнопкою миші в будь-якому місці екрану один раз, аби прийняти зміни. Щоб залишити первинний вигляд вікна, натисніть клавішу Esc.

- Згорнути (Скрутити) – згортає вікно програми на Панель завдань. Ви можете використовувати цю команду, коли вам потрібно буде перейти до іншого додатку. Знов викликати вікно Word можна клацанням на кнопці програми на Панелі завдань.

- Розгорнути (Розвернути) – команда доступна лише в тому випадку, якщо вікно програми не розгорнуте у весь екран. Ця команда розгортає Microsoft Word у повноекраннний режим.

- Закрити – команда служить для закриття активного документа і завершення роботи програми.

У правій частині рядка назви знаходяться три кнопки, притаманні програмам, що працюють в середовищі Windows, які дублюють основні команди розглянутого вище меню(рис. 3.2). Вони є зручнішими, оскільки для доступу до них не потрібно виконувати додаткових дій.

Рис. 3.2. Кнопки управління вікном

Ліва кнопка – команду Згорнути. Вона прибирає вікно програми з екрану.

Кнопка, розташована в центрі, дублює команди Розгорнути і Відновити. Якщо вікно розгорнуте на весь екран, за допомогою цієї кнопки можна відновити його вихідний розмір (у цьому режимі кнопка називається Згорнути у вікно). Якщо вікно згорнуте до вихідного розміру, клацанням на кнопці можна розгорнути його на весь екран. Вигляд кнопки змінюється залежно від того, в якому режимі Ви працюєте.

Права кнопка служить для закриття Microsoft Word (припинення роботи). Ця кнопка дублює команди Закрити і Вихід з Word, розглянуті вище.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 2812 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...