Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Попередній перегляд



Режим Попередній перегляд, який включається за допомогою команди Друк меню вкладки Файл або поєднанням клавіш Ctrl+F2, призначений для того, щоб проглянути документ перед друком. У цьому режимі можна бачити на екрані одну або декілька сторінок документа повністю. Для виходу з режиму натисніть будь-яку вкладкуна стрічці або клавішу Esc. Детальніше про цей режим див. § 1.10.

Розділення вікна на декілька областей

В деяких випадках, наприклад при роботі з великим документом, може знадобитися тримати в полі зору дві ділянки документа одночасно. Для цього існує команда Розділити, яка знаходиться в групі Вікно вкладки Вигляд на стрічці. Після її виконання на екрані з’явиться лінія розбиття, положення якої можна встановити клацанням кнопки миші. Цю ж дію виконує верхній елемент на лінії прокрутки.

У розділений таким чином документ можна вносити правки. Коли розбиття вже не потрібне, виконайте команду Зняти поділ, яка знаходиться в групі Вікно вкладки Вигляд або зведіть лінію розділу до краю документа.

Порівняння двох документів

У Microsoft Word 2010 це можна зробити за допомогою команди Переглянути поруч,яка знаходиться в групі Вікно вкладки Вигляд на стрічці. Якщо при виконанні цієї команди відкрито два вікна, програма розташує їх на екрані поруч (рис. 3.10). Якщо ж відкрито більше двох вікон, то з’явиться вікно Порівняти поруч, в якому необхідно буде вказати, з яким документом потрібно порівняти поточний.

При переході в режим порівняння документів автоматично включається режим синхронної прокрутки, тобто при прокручуванні одного документа другий також прокручуватиметься. Щоб відключити синхронну прокрутку, потрібно клацнути на кнопці Вікно та відпустити натиснуту кнопку Синхронне прокручування. Кнопка Відновити розташування вікна дозволяє повернути розміщення двох вікон поруч один з одним, якщо, наприклад, одне з вікон виявилося згорнутим (рис. 3.9).

Щоб вийти з режиму порівняння, необхідно виконати одну з дій:

· повторно натиснути кнопку Переглянути поруч в меню кнопки Вікно;

· натиснути кнопку Розгорнути, яка знаходиться у верхній частині вікна, поряд з кнопкою закриття.

Рис. 3.9. Меню кнопки Вікно

Рис. 3.10. Режим порівняння документів





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 449 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...