Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Позовна заява



про включення до списку виборців

17 січня 2010 року відбуваються вибори Президента України.

У визначений законом строк (тобто до 01.01.2010 року) я не отримав повідомлення про місце і час голосування. У списках (попередньому та уточненому) виборців, поданих для загального ознайомлення у приміщенні дільничної комісії № ___ ТВО № ____, я не виявив свого прізвища.

Вважаю, що я повинен бути включений до списку виборців на виборчій дільниці № ___ (звичайній) ТВО № ___ у зв’язку з тим, що моя виборча адреса знаходиться в межах вказаної виборчої дільниці, що підтверджується такими доказами:

_____________________________________________________________________________.

У зв’язку з цим, не включення мене до списку виборців по виборчій дільниці № ___ ТВО № ____ є необґрунтованим та неправомірним.

Відповідно до ч. 3 ст. 32 Закону України «Про вибори Президента України» громадянин має право звернутися в тому числі і до суду щодо допущених при складанні списку виборців неправильностей.

Позовна заява про уточнення списку виборців може бути подана до суду за місцезнаходженням виборчої дільниці не пізніше ніж за одну годину до закінчення голосування (ч. 6 ст. 32 Закону України «Про вибори Президента України»), у зв’язку з чим ця норма (як спеціальна) має пріоритет перед нормою, встановленою другим реченням ч. 3 ст. 173 КАС України. Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 35 Закону України «Про вибори Президента України» зміни до уточненого списку виборців на звичайній виборчій дільниці вносяться на підставі рішення суду, прийнятого відповідно до ч. 6 ст. 32 Закону.

Відповідно до ст. 173 КАС України адміністративні справи щодо уточнення списку виборців розглядає місцевий загальний суд як адміністративний суд за місцезнаходженням відповідної комісії, яким у даному випадку є Приморський районний суд м. Одеси. Позовна заява про уточнення списку виборців подається до адміністративного суду без сплати судового збору. Відповідно до ч. 4 ст. 173 КАС України Суд вирішує адміністративні справи щодо уточнення списку виборців у дводенний строк після надходження позовної заяви, але не пізніше ніж за два дні до дня голосування, а якщо позовна заява надійшла за два дні до дня голосування, - невідкладно.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 32, 35 Закону України «Про вибори Президента України», ст. ст. 104, 105, 173 Кодексу адміністративного судочинства України,

ПРОШУ:

Забезпечити невідкладний розгляд та вирішення цього адміністративного позову.

Зобов’язати дільничну виборчу комісію виборчої дільниці № ___ територіального виборчого округу № ___ з виборів Президента України негайновключити мене до списку виборців по вказаній виборчій дільниці.

Додатки. Дата. Підпис.


ДОДАТОК 4

Справа № 2-а-8941/2010р.

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(скороченого провадження)

17 грудня 2010 р. суддя Єнакіївського міського суду Донецької області Березкіна О.В., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в м. Єнакієве Донецької області про стягнення недоотриманих сум соціальної допомоги дитині війни.

Керуючись ст.ст. 2, 17, 18, 99, 183-2, 186 ч. 2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, Законом України «Про соціальний захист дітей війни»,

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України у місті Єнакієве Донецької області про стягнення недоплаченої суми соціальної допомоги дитині війни – задовольнити.

Зобов’язати Управління Пенсійного фонду України в м. Єнакієве Донецької області здійснити перерахунок та виплату ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 підвищення до пенсії у розмірі 30 відсотків мінімальної пенсії за віком, як дитині війни з 9 липня 2007 року по 31 грудня 2007 року, та з 22 травня 2008 року по 31.12.2008 року.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Єнакіївський міський суд Донецької області протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною і виконується негайно.

Суддя: Березкіна О.В.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 286 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...