Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема № 4. Скорочене провадження. Особливості провадження у справах за зверненням органів державної податкової служби



Практичне заняття № 1:

1. Поняття скороченого провадження в адміністративному судочинстві.

1.1. Сфера застосування скороченого провадження за окремими категоріями адміністративних справ.

1.2. Приклади із судової практики щодо скороченого провадження за окремими категоріями адміністративних спорів.

2. Ухвала суду про відкриття скороченого провадження та її зміст.

3. Порядок і терміни повідомлення відповідача про відкриття скороченого провадження.

4. Розгляд справ суддею в порядку скороченого провадження.

4.1. За зразком, наведеним у Додатку 4, охарактеризуйте особливості постанови адміністративного суду за вирішенням спорів у порядку скороченого провадження.

4.2. Терміни розгляду адміністративних справ у порядку скороченого провадження.

5. Прийняття рішення у справі.

6. Зміст постанови у справі та порядок її оскарження.

22 квітня 2011 р. до Донецького апеляційного адміністративного суду звернувся громадянин М. з приводу оскарження в апеляційному порядку постанови Новоазовського районного суду про відмову у задоволенні його позовних вимог до Новоазовського районного відділу управління Пенсійного фонду України в Донецькій області щодо стягнення недоотриманих сум соціальної допомоги дитині війни. Копію постанови Новоазовського районного суду від 09.04.2011 р. громадянин М. отримав 10.04.2011р.

Чи підлягає прийняттю Донецьким апеляційним адміністративним судом заява громадянина М.? Який термін установлено законодавством для оскарження постанови, прийнятої в порядку скороченого провадження?

Практичне заняття № 2:

1. Поняття провадження за зверненням органів державної податкової служби та підстави його відкриття. Критерії підсудності адміністративних справ за зверненнями органів Державної податкової служби.

2. Підстави для звернення органів Державної податкової служби до адміністративних судів.

Позивач, ДПІ у Київському районі м. Харкова, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому з урахуванням наданих уточнень позовних вимог просить зобов’язати оплатити АКБ «Форум» та ТОВ «ВТК» 7 податкових векселів на загальну суму 287047,10 грн., виданих при імпорті товарів на митну територію України.

1-й відповідач, АКБ «Форум» в особі Харківського філії АКБ «Форум», у запереченні на позовну заяву вважає вимоги органу податкової служби безпідставними та необґрунтованими, а дії щодо визначення заборгованості за податковими векселями такими, що суперечать приписам чинного законодавства, у зв’язку з чим просить суд відмовити в задоволенні позову ДПІ у Київському районі м. Харкова. 2-й відповідач, ТОВ «ВТК», повністю підтримує позицію 1-го відповідача та також просить відмовити в задоволенні позовних вимог.

Чи підлягає задоволенню адміністративний позов органів державної податкової служби? Обґрунтуйте відповідь, посилаючись на норми чинного законодавства.

Практичне заняття № 3:

1. Вимоги до подання органів державної податкової служби до суду першої інстанції.

2. Сторони провадження.

3. Стадії провадження у справах за зверненнями органів державної податкової служби.

4. Термін розгляду справи і прийняття рішення.

5. Постанова суду у справах за зверненням органів державної податкової служби та порядок її оскарження.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 569 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...