Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пояснювальна записка. „Методика вивчення історії” є педагогічною науковою дисципліною, що досліджує процес навчання історії з метою використання його закономірностей для подальшого



„Методика вивчення історії” є педагогічною науковою дисципліною, що досліджує процес навчання історії з метою використання його закономірностей для подальшого поліпшення ефективності освіти, виховання і розвитку молоді.

Мета - вивчення теоретичних основ методики історії, дослідження творчої спадщини вітчизняної та зарубіжної педагогічної думки, цілісне її сприйняття, вироблення практичних вмінь та навичок, необхідних для забезпечення високої ефективності навчання історії.

Програма передбачає коротку характеристику шкільного курсу історії, змін в його змісті, принципів подання матеріалу, його зумовленість учбовим планом роботи школи, знайомство з новою методичною літературою, її аналіз, творче застосування.

Головні завдання курсу "Методика вивчення історії":

  1. озброїти студентів, майбутніх вчителів, теоретичними знаннями з історії розвитку методики викладання історії, необхідним методичним апаратом для самостійної творчої діяльності;
  2. фаховими знаннями та вміннями;
  3. через систему практичних, семінарських занять сформувати необхідність творчого, наукового підходу до своєї професійної діяльності, бажання постійної самоосвіти, зростання методичної майстерності та підвищення професійного рівня.

При викладанні курсу "Методика вивчення історії" є необхідність встановлювати міжпредметні зв’язки з педагогікою, психологією, історією та іншими суспільствознавчими дисциплінами.

Міжпредметні зв’язки реалізовуються у процесі читання лекцій, проведення семінарських та лабораторних робіт.

Курс методики вивчення історії вивчається на третьому і четвертому курсах і завершується складанням семестрового іспиту. Крім цього, основні питання методики викладання історії виносяться на державні іспити.

Після вивчення курсу "Методика вивчення історії" студенти повинні знати:

Основні вміння, що формуються у процесі методичної підготовки студентів:






Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 553 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...