Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обрахування строків покарань



Виконання призначеного покарання вимагає точного обрахування його строків. Це питання спеціально регулюється ст. 73 КК, в якій вказано, що «строки покарання обраховуються відповідно в роках, місяцях та годинах. При заміні або складанні покарань, а також у разі зарахування попереднього ув’язнення допускається обчислення строків покарання у днях».

Суд, призначаючи покарання, має право призначити його як цілими роками, так і місяцями або роками з місяцями. Призначення покарання у днях не передбачено. Однак обрахування строків покарань у днях допускається тільки в таких випадках: 1) при заміні покарань; 2) при складанні покарань; 3) при зарахуванні попереднього ув’язнення.


ТЕМА 5 «ОСОБЛИВОСТІ ПРИЗНАЧЕННЯ ПОКАРАНЬ ОКРЕМИМ КАТЕГОРІЯМ ОСІБ»

План лекції

1. Види покарань, які застосовуються до неповнолітніх та їх особливості.

2. Особливості призначення покарання неповнолітнім.

3. Застосування до неповнолітніх примусових заходів виховного характеру.

4. Правила призначення покарання за вчинення злочинів особами, які визнано судом обмежено осудними.

5. Призначення покарання засудженим, які вчинили злочин у стані сп’яніння внаслідок вживання алкоголю, наркотичних засобів або інших одурманюючих речовин.

6. Поняття, мета та види примусових заходів медичного характеру.

7. Поняття, мета та порядок застосування примусового лікування.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 379 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...