Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ознайомивши з диспозицією ст. 296 КК України визначте об’єкт злочинного зазіхання Латишева



Задача № 2. Іванов напав на слідчого і намагався його задушити за те, що той обрав йому міру запобіжного заходу – арешт. Дії Іванова були кваліфіковані за ст. 348 КК України.

Ознайомившись зі змістом зазначеної статті, визначте об’єкт злочинного посягання, основний та додатковий, якщо такий має місце в цьому випадку. Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 3. Іванов вкрав у Сидорова папірці, які зовні нагадували гроші. Його дії були кваліфіковані за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України (замах на крадіжку чужого майна). Адвокат заперечував таку кваліфікацію, посилаючись на те, що шкоди об’єкту посягання не завдано.

Чи правий адвокат? Виходячи з чого необхідно визначати об’єкт злочинного посягання? Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 4. Іванова (немовля) продали з метою його усиновлення бездітним подружжям за кордон. Винуватців затримали та порушили проти них кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України.

Ознайомившись зі змістом зазначеної статті, визначте об’єкт злочину? Чи має місце в цьому випадку предмет злочину? Якщо так, визначте його. Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 5. Через власну необережність Іванов, під час керування автомобілем, виїхав на тротуар і смертельно травмував пішохода, тобто вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 286 КК України.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 444 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...