Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Чи можна притягти Бабенка до кримінальної відповідальності? Чи с підстави для застосування до нього ч. 2 ст. 11 КК України?



Задача № 3 Збираючи гриби, Примак кинув у річку недопалок цигарки. Поверхня води спалахнула, полум’я поширилося на кілька сот метрів і знищило міст та човни, які були на воді біля берегу. Сам Примак не постраждав. Річка горіла протягом декількох годин, оскільки в неї потрапило багато пального внаслідок пошкодження труби нафтопроводу при проведенні будівельних робіт. Керівники робіт не сповістили населення про можливі наслідки.

Чи є дії Примака злочинними? Охарактеризуйте елементи складу злочину, стосовно зазначеного випадку. Обґрунтуйте відповідь.

Задача 4. Назарчук дізнався, що його наречена Катерина вже на протязі трьох місяців зраджує йому з Крамаром. В результаті цього він вистрибнув з висоти 9- верхового будинку

Чи можна Катерину притягнути до кримінальної відповідальності за доведення до самогубства, (ст. 120 КК України)? Чи є в її діяннях склад вказаного складу злочину. Обґрунтуйте відповідь.

Задача 5. 13-річний Баранов, з метою придбання мобільного телефону, домалював на 10 $ купюрі один нуль. Під час спроби збути дану купюру він був затриманий працівниками міліції.

Чи є в діях Баранова ознаки складу злочину, передбаченого ст. 190 КК України? Як необхідно вирішити питання про кримінальну відповідальність Баранова? Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 6. Назаренко обіцяв Сидоровій зареєструвати шлюб. Після того, як вони подали відповідну заяву до РАГСу, Назаренко вступив з Сидоровою у статеві стосунки, а згодом реєструвати шлюб відмовився.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 796 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...