Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Чи можна вважати, що Назаренко вчинив злочин? Чи є в його діяннях склад злочину, охарактеризуйте елементи складу злочину? Обґрунтуйте відповідь



Задача № 7. Під час роботи в радіомайстерні Макаренко випадково доторкнувся до паяльника, з яким тільки-но працював Іванов. Від несподіваного опіку та болю Макаренко різко відсмикнув руку і наніс ліктем удар в око Іванову, який сидів позаду. Внаслідок травми Макаренко втратив зір на одне око.

Чи є дії Макаренко злочином? Якщо так, виокремити об’єктивні та суб’єктивні ознаки цього злочину. Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 8. Іванов, погрожуючи складним ножем, хотів забрати у перехожого громадянина гаманець, в якому згодом виявилися: жетон на проїзд у метро, 2 монети номіналом 5 та 25 копійок та декілька квитанції про сплату комунальних послуг, але був затриманий нарядом міліції.

Чи підпадають дії Іванова під ч. 2 ст. 11 КК України? обґрунтуйте відповідь.

Задача № 9. Іванов під час керування автомобілем вчинив наїзд на пішохода, який помер на місці пригоди. Під час слідства з’ясувалось, що ДТП сталось через прихований технічний брак гальмівної системи автомобіля, допущений при його виробництві.

Чи відсутній будь-який елемент складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, в цьому випадку та за яких умов можна притягнути Іванова до кримінальної відповідальності, виходячи із умов задачі? Обґрунтуйте відповідь.

Рекомендована тематика рефератів за темою № 5.

1. Суспільна небезпечність, як ознака злочину.

2. Протиправність, як ознака злочину.

3. Винність, як ознака злочину.

4. Караність, як ознака злочину.

5. Відмінність злочину від інших правопорушень: адміністративного правопорушення та дисциплінарного проступку.

6. Види складів злочинів, в залежності від ступеня суспільної небезпечності.

7. Види складів злочинів, в залежності від структури.

8. Види складів злочинів в залежності від конструкції.

9. Кваліфікація злочину.

Тема 6





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 612 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...