Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Чи законно громадянин Ірану був притягнутий до кримінальної відповідальності? Якщо так, який принцип був застосований? Обґрунтуйте відповідь



Задача 6. Іванов разом з іншими особами 20 серпня 2001 р. вчинив бандитський напад на інкасаторську машину. 28 серпня його було затримано. Слідчий кваліфікував його дії, як бандитизм (ст. 69, попереднього КК). За новим КК такі дії передбачені ст. 257 КК, при цьому від та розмір покарання не змінився, порівняно з КК 1960 р.

За яким законом Іванов буде притягнений до кримінальної відповідальності? Обґрунтуйте відповідь.

Задача 7. Громадяни Німеччини в м. Дрездені захопили заручників і на автомобілі направлялись до Росії. В Україні їх було затримано.

За законодавством якої країни зазначених осіб необхідно притягувати до кримінальної відповідальності? Обґрунтуйте відповідь.

Задача 8. Особа без громадянства, яка постійно проживає в м. Вінниці. Вчинила замах на контрабанду в м. Валенсія, де її було затримано і притягнено до адміністративної відповідальності за адміністративним законодавством Іспанії. Коли вона повернулась до України, її було притягнено до кримінальної відповідальності за замах на контрабанду (ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 201 КК).

Чи законно особа була притягнена до кримінальної відповідальності? Як необхідно вирішити цю ситуацію? Обґрунтуйте відповідь.

Рекомендована тематика рефератів за темою № 3.

1. Територіальний принцип дії кримінального закону у просторі.

2. Дія кримінального закону у просторі за принципом громадянства.

3. Універсальний принцип дії кримінального закону у просторі.

4. Реальний принцип дії кримінального закону у просторі.

5. Поняття та види екстрадиції.

6. Зворотна дія кримінального закону, відповідно до чинного кримінального законодавства.

Тема 4





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 507 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...